A Google 5 millió dollárt adományoz az Ukrajnából menekülők megsegítésére 

A Google 5 millió dollárt adományoz az Ukrajnából menekülők megsegítésére  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Az adomány egy része, 500 ezer dollár magyarországi szervezet humanitárius munkáját…

A teljes cikk itt olvasható:
A Google 5 millió dollárt adományoz az Ukrajnából menekülők megsegítésére 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Az adomány egy része, 500 ezer dollár magyarországi szervezet humanitárius munkáját támogatja

A Google jótékonysági szervezete, a Google.org 5 millió dollárt adományoz az ukrajnai háború miatt otthonukat elhagyni kényszerülő emberek megsegítésére, valamint a helyszínen szükséges ellátmányok biztosítására. A pénzügyi támogatást magyarországi, ukrajnai, szlovákiai, lengyelországi, romániai és moldovai humanitárius szervezetek között osztják szét. Az adomány része a vállalat szélesebb körű termék-, biztonsági és védelmi erőfeszítéseinek. Ezzel a támogatással együtt, a Google.org és a Google alkalmazottai összesen 15 millió dollárral járulnak hozzá pénzbeli és természetbeni adományok formájában az ukrajnai segélyezési erőfeszítésekhez. 

Magyarországon a Google.org 500 ezer dolláros adományát az Ökumenikus Segélyszervezet kapja. A szervezet jelenleg az ukrán-magyar határra érkezőknek nyújt segítséget a határ mindkét oldalán, valamint gondoskodik a szükséges humanitárius segélyek Ukrajnába juttatásáról és szétosztásáról. Az Ökumenikus Segélyszervezet a támogatást az alapvető szükségletek kielégítésére, így tartós élelmiszerekre és italokra, gyógyszerekre és higiéniai eszközökre, illetve a segélyáruk célba juttatására fordítja majd. A Google.org továbbra is figyelemmel kíséri a térségben kialakult helyzetet.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet magyarországi tevékenysége mellett évtizedek óta segíti a nélkülözőket és bajbajutottakat Ukrajnában. A jelenleg kialakult háborús helyzetben a Google.org kiemelkedő mértékű és gyorsaságú támogatása jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet még több menekültnek tudjon azonnali, hatékony segítséget nyújtani. Köszönjük!” – mondta el Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

“Most mindannyiunknak össze kell kell fognia, minden lehetséges alkalmat meg kell ragadnunk, hogy segítsünk a bajbajutottakon” – mondta Bíró Pál, a Google magyarországi vezetője.

Tovább az eredeti cikkre: A Google 5 millió dollárt adományoz az Ukrajnából menekülők megsegítésére 

Vélemény, hozzászólás?