82 millió euróért vásárolták meg a Szallas Groupot

82 millió euróért vásárolták meg a Szallas Groupot olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai…

A teljes cikk itt olvasható:
82 millió euróért vásárolták meg a Szallas Groupot

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Lezárult az elmúlt évek egyik legjelentősebb közép-európai digitális akvizíciója a turisztikai szektorban: a lengyel tőzsdén jegyzett Wirtualna Polska tulajdonába került a Szallas.hu-t is üzemeltető Szallas Group. A hazai piacon meghatározó pozíciójú szállásfoglaló oldalt 82 millió euróért vásárolták meg, és a tervek között szerepel, hogy a sikeres magyar modellre támaszkodva régiós szereplőként hatékonyan veszik majd fel a versenyt a globális platformokkal az utazási ágazatban. A tranzakciót a BLS-CEE Ügyvédi Iroda segítette a csoport állandó stratégiai jogi partnereként, amelynek régiós tapasztalataira a tervezett növekedéshez a jövőben is számít a csoport.

A globális digitális platformok térnyerésének időszakában ritka, hogy egy kisebb szereplő eredményesen veszi fel a harcot a gigászokkal. A 2007-ben alapított, majd több válságot is sikeresen átvészelt magyar alapítású Szallas.hu ebben volt kiemelkedően sikeres: megmutatta, hogyan kell magyar szereplőként nemzetközi akvizíciókkal, gyors és minőségi helyi szolgáltatásokkal talpon maradni a legnagyobb globális játékosok mellett. Az azóta már Szallas Groupként működő csoportra a megszerzett piaci pozíció és a hatékonyan alkalmazott modell miatt figyelt fel a Wirtualna Polska Holding S.A., mely a lengyel és a régiós piac több jelentős média- és e-kereskedelmi portáljának tulajdonosa. A Szallas Groupot – melynek 2015 óta a PortfoLion Capital Partners volt a fő tulajdonosa – a november 3-án zárt tranzakcióval 82 millió euróért vásárolta meg a lengyel társaság, megnyitva ezzel a lehetőséget a további kelet-közép-európai bővülés előtt. A sikeres tranzakcióhoz hozzájárult, hogy a Szallas Groupot 2019 óta régiós jelenléttel rendelkező, és az uniós jog terén is jártas jogi csapat segíti. A BLS-CEE Ügyvédi Iroda a HR-től az IT-kérdéseken keresztül egészen a GDPR-ig a jogi szolgáltatások széles spektrumát biztosítja a régióban a Szallas Group részére, és az eladást is támogató jogi tanácsadóként vett részt a folyamatban. Dr. Szalay Erzsébet, a BLS-CEE Ügyvédi Iroda partnere elmondta: az évek során kialakult gördülékeny együttműködés tette lehetővé, hogy az 5 országban nyújtott jogi szolgáltatásokat hatékonyan össze tudják hangolni a napi feladatok elvégzése mellett a nagy közös cél, a sikeres akvizíció érdekében is. Szigetvári József, a Szallas Group vezérigazgatója kiemelte, hogy a BLS-CEE Ügyvédi Iroda régiós tapasztalataira a továbbiakban is számítanak majd a csoport tervezett növekedésének végrehajtása során.

A tranzakció lezárásával újabb lendületet vehet a Szallas.hu és a teljes cégcsoport fejlődése: az új lengyel tulajdonos a magyar menedzsment segítségével, annak know-howjára támaszkodva kívánja tovább építeni szállásfoglaló portfólióját. Az eddigi eredmények alapján minden remény megvan arra, hogy ezzel a modellel, az új tulajdonos médiatámogatásával és a megnövekedett piaci lehetőségekkel sikeresen veszik majd fel a versenyt a globális szereplőkkel.

www.bls-cee.com

Tovább az eredeti cikkre: 82 millió euróért vásárolták meg a Szallas Groupot

Vélemény, hozzászólás?