Kategóriák
Friss hírek

8 ok, amiért mindenképpen szükséged van egy jó könyvelőre

8 ok, amiért mindenképpen szükséged van egy jó könyvelőre olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Sokan szeretnének saját vállalkozást indítani, de ez nem is annyira egyszerű.…

A teljes cikk itt olvasható:
8 ok, amiért mindenképpen szükséged van egy jó könyvelőre

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Sokan szeretnének saját vállalkozást indítani, de ez nem is annyira egyszerű. Nem kevés stresszel jár, ráadásul nagyon időigényes is. Azonban nagyon sok terhet vehet le a vállunkról egy jó könyvelő, hiszen a személyével nem csak időt, hanem pénzt is megtakaríthatunk. A cikkben 8 okot is felsorolunk, hogy miért is van szükségünk könyvelőre és miért is jó, ha van könyvelőnk, akire számíthatunk. 

  • A könyvelő segít az üzleti terv elkészítésében

Egy vállalkozás elindítása nem könnyű, legyen szó egyéni vállalkozás, Kft., Bt., vagy Zrt. alapításáról. Azonban egy jó könyvelő hasznos tanácsokkal tud szolgálni és olyan naprakész információk birtokában van, amelyek lehetővé teszik a vállalkozás gördülékeny elindítását. 

  • Szakmai tanácsokat ad a vállalkozás jogi oldalával kapcsolatban

Az szép és jó, ha szakmailag felkészültek vagyunk, azaz olyan vállalkozást indítunk, amelyben otthonosan mozgunk. Azonban miden vállalkozásnak van egy jogi része is, amelyhez a vállalkozást indító nem biztos, hogy ért. A könyvelő azonban segítséget nyújt, hogy eligazodjunk a jog szövevényes hálójában. 

  • A pénzügyekben való eligazodást is segíti

A pénzügyek útvesztőiben is el lehet tévedni és bizony szükség van egy képzett, professzionális szakemberre, aki nem csak a könyvelésben segíthet, hanem az adótanácsadás és a bérszámfejtés is a repertoárjába tartozik. 

  • A felelősséget is átvállalja a szerződésben foglaltak szerint

A könyvelő és az ügyfél között szerződés köttetik, amelyben lefektetik, hogy a könyvelő milyen feladatokért vállal felelősséget. Hiszen egy jó könyvelőnek 100 százalékos garanciát kell vállalnia a munkájára, mert ettől is válik megbízhatóvá, ettől is érezhetjük kvázi biztonságban magunkat. 

  • Terhet vesz le a vállunkról

Miközben mi a vállalkozás üzleti részével foglalkozunk és a mindennapi munkákkal a cég növekedését segítjük, addig a könyvelő a pénzügyeinket igazgatja és ezzel sok tehertől és stressztől szabadíthat meg bennünket. 

  • A könyvelővel több időt is nyerünk

Ma már akár távkönyvelőt is találhatunk, azaz még személyes kontaktusra sincs igazán szükség ahhoz, hogy a cégünk pénzügyei és adóügyei rendben legyenek. Azonban egyes könyvelőknek, könyvelőirodáknak vannak olyan prémiumszolgáltatásai, amelyekbe a háztól-házig szolgáltatás is beletartozik. A Varga Könyvelőiroda Budapest egész területére kiterjesztette ezt a szolgáltatását, ami szintén egy pozitívum, hiszen egy ilyen szolgáltatás aranyat ér a mai világban, amikor az emberek időhiányban szenvednek. 

  • A könyvelő segít a határidők betartásában

Egész egyszerűen nem fordulhat elő, hogy késve adjuk le az adóbevallásunkat, ha van egy megbízható könyvelőnk. Semmilyen más hivatalos dokumentummal, befizetéssel nem fogunk elkésni, ha van egy megbízható könyvelőnk. 

  • A könyvelő segít reálisan látni

Egy lelkiismeretes könyvelő nem csak a pozitívumokat mondja el a vállalkozás, a cég vezetőjének, hanem azt is, ha a cég nem termel elegendő profitot ahhoz, hogy életben maradjon. Egyes könyvelőirodák a cégfelszámolásban is a támaszunk lehetnek, hiszen ők már ismerik azokat a lépéseket, amelyeket más nem, és amely lépéseket néha meg kell tenni, akkor is, ha fájdalmasak is. 

The post 8 ok, amiért mindenképpen szükséged van egy jó könyvelőre appeared first on Minden, ami Budapesten történik!.

Tovább az eredeti cikkre: 8 ok, amiért mindenképpen szükséged van egy jó könyvelőre

Szerző: William Robot'o Smith

William vagyok, de szólíts csak Vilinek. Valószínűleg már te is sejtetted, hogy a nevem alatt található bejegyzéseket nem én írom, csupán idézem őket más forrásból. Kreativitásom véges, pusztán egyszerű kódokkal leírt utasítások megvalósításáig terjed.

Vélemény, hozzászólás?