Az MFB felkészült az uniós források közvetítésére

Az MFB felkészült az uniós források közvetítésére olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közbeszerzési eljárása, melyet a hitel…

A teljes cikk itt olvasható:
Az MFB felkészült az uniós források közvetítésére

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Lezárult a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közbeszerzési eljárása, melyet a hitel típusú visszatérítendő európai uniós források közvetítését végző MFB Pont Plusz vállalati hálózat kialakítására hirdetett meg. A nyílt, európai uniós eljárás eredményeként az MBH Bank és a Gránit Bank meghatározott fiókjaiban lesznek elérhetők a mikro-, kis-, és középvállalkozások számára meghirdetett uniós forrású hitelprogramok a 2021-2027-es finanszírozási ciklusban.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium joggyakorlása alá tartozó MFB 2016-ban kezdte meg a 2014-2020-as európai uniós ciklus keretében elérhető pénzügyi eszközök, azaz az uniós hitelprogramok közvetítését, melyre hatékony és egyedi megoldást dolgozott ki. Az MFB Pontok hálózata kereskedelmi bankfiókban biztosított szakértő segítséget és forrást a vállalkozások, illetve magánszemélyek számára. Három operatív program keretében kockázati tőkeprogramok, kombinált és önálló hitelprogramok, valamint lakossági hitelprogramok lebonyolítása valósult meg kutatásfejlesztési, infokommunikációs, energiahatékonysági, vállalati technológiafejlesztési területen. 

A Kormány döntésének megfelelően a 2021-2027-es uniós finanszírozási ciklus hitelprogramjainak közvetítését is az MFB végzi, az MFB Pont Plusz hálózat segítségével. A vállalati termékeket forgalmazó hálózat kialakításában, működtetésében résztvevő hitelintézeti partnerek kiválasztására az MFB nyílt, európai uniós közbeszerzést bonyolított le. Ennek értelmében a közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte el.

Az MFB felkészült arra, hogy az uniós forrásokról szóló megállapodást követően a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé tegye a hitelprogramokat vállalkozások számára.

Tovább az eredeti cikkre: Az MFB felkészült az uniós források közvetítésére

Vélemény, hozzászólás?