5 tipp a Diageo és a Sziget közös Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzában

5 tipp a Diageo és a Sziget közös Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzában olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Sziget Fesztivál Túlélési Kalauz Két év kihagyás után a Sziget Fesztivál…

A teljes cikk itt olvasható:
5 tipp a Diageo és a Sziget közös Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzában

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Két év kihagyás után a Sziget Fesztivál visszatér! Várod már, hogy a színes programkavalkádban a legmenőbb zenéket hallgatva jól érezd magad a barátaiddal a nyári napsütésben? Mi is izgulunk! A Diageo a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata és a Sziget összegyűjtött néhány hasznos és gyakorlatias tippet, hogy az összes zenekart és énekest láthasd, akit szeretnél.

  • Pörögj a saját tempódban!

A Szigeten egész nap színes programokkal várunk titeket. Koncertek, cirkuszi előadások, vurstli, stand-up comedy és bábelőadások – itt egy pillanatig sem fogsz unatkozni. A fesztivál sosem áll le, de attól te még tarthatsz pihenőt. Ne kezdj el korán inni, gondolj csak arra, hogy milyen idegesítő, ha folyton ki kell menned a mosdóhoz, és elveszted a helyed a tömegben! Az alkoholos italok között igyál meg egy-két üdítőt, ásványvizet, és mindig a saját tempódban és mértékkel fogyassz alkoholt! Nem kell lépést tartanod a barátaiddal – ez nem verseny, aranyérmet nem kapsz, de másnap lehet, hogy nem fogsz emlékezni életed legjobb koncertjére!

  • Hidratálj!

Augusztus 10 és 15 között minden valószínűség szerint nyári forróságra számíthatunk. Már csak emiatt is fontos a vízhiány pótlása, de ha a hőségben táncolsz kedvenc koncertedre, különösen figyelj arra, hogy mindig legyen nálad egy vízzel teli üveg. Alkohol fogyasztásakor vedd figyelembe, hogy dehidratál! Ha nem figyelsz arra, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál, a vízhiány miatt rosszul érezheted magad és akár még kedvenc előadódról is lemaradhatsz. A Sziget ivóvíz pontokkal vár a fesztivál egész területén – keresd a vízcseppeket a térképen!

  • Fedezd fel a gasztronómiát is!

Ínycsiklandozó választékkal várunk titeket a Szigeten: minden vendéglátóblokkban találhattok klímabarát, vegetáriánus vagy vegán kínálatot szezonális és helyi alapanyagokkal. Az evés kifejezetten fontos, amikor alkoholt iszol. Ha van a gyomrodban étel, segít felszívni az alkoholt, ráadásul pótolja azokat a sókat és ásványokat, amiket alkoholfogyasztás közben elveszítesz. Az alkohol nem helyettesít egy finom ebédet vagy vacsorát, ráadásul az erődre is szükséged lesz az esti koncertekhez. 

  • Adj időt magadnak!

Ha mégis túltoltad az előző estét, tarts szünetet! A kutyaharapás szőrével, vagyis másnaposság ellen alkoholt inni nem megoldás, egész egyszerűen csak enyhíti az alkoholelvonás tüneteit és elhalasztja a problémát. Helyette igyál meg egy finom turmixot vagy gyümölcslevet, hogy pótold az elvesztett ásványi anyagokat a testedben. Folytasd a fesztiválozást megújult erővel!

  • Ne merülj le!

Felvenni a kedvenc számodat az esti koncerteken, szelfizni a haverokkal, folyamatosan csekkolni a Sziget programjait és helyszíneit – a telefonodat egyfolytában használni fogod. Figyelj rá, hogy ne pont akkor merüljön le, amikor a legnagyobb szükséged van rá! Beszéld meg a barátaiddal, hogy legyen egy találkozópontotok, ha elveszítitek egymást a tömegben, vagy egyszerűen különböző programok után ismét találkoztok! A Szigeten ingyenes töltőállomásokkal várunk, de legyen nálad egy power bank is, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket. 

A Túlélési Kalauzon keresztül elérheted a Diageo tavasszal indított DRINKiQ.com alkoholedukációs weboldalát is, ahol rengeteg hasznos információt találsz és érdekes tesztek is várnak. 

„Szeretnénk, ha a fesztiválozók Szigeten szerzett élményei valóban jó értelemben lennének felejthetetlenek. Éppen ezért hoztuk létre idén a Diageo segítségével a Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzt, amiben olyan szakértői tippeket osztunk meg a fesztiválozókkal, melyek különböző fontos szituációkra készítik fel őket, ezzel megelőzve a kellemetlenségeket” – mondják a fesztiválszervezők.

„Céljaink között szerepel a tudatos, felelősségteljes alkoholfogyasztás népszerűsítése. DRINKiQ programunk részeként – többek között – a Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzzal szeretnénk támogatni a fesztiválozók zavartalan szórakozását amellett, hogy a tudatos és felelősségteljes alkoholfogyasztással kapcsolatos üzeneteinkkel egyedi tervezésű repoharakon is találkozhatnak a Szigeten bulizók” – nyilatkozta Ábrahám Gergely, a Diageo európai partnerországok vállalati kapcsolataiért felelős vezetője.

Tovább az eredeti cikkre: 5 tipp a Diageo és a Sziget közös Sziget Fesztivál Túlélési Kalauzában

Vélemény, hozzászólás?