5 különleges Valentin-napi program, ha idén újdonságra vágyunk

5 különleges Valentin-napi program, ha idén újdonságra vágyunk olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Tudjuk, hogy nemcsak Valentin-napon kell kimutatnunk a szeretetünket, ugyanakkor egy kis…

A teljes cikk itt olvasható:
5 különleges Valentin-napi program, ha idén újdonságra vágyunk

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Tudjuk, hogy nemcsak Valentin-napon kell kimutatnunk a szeretetünket, ugyanakkor egy kis figyelmesség jólesik télvíz idején is, legyen szó friss kapcsolatról, vagy akár több évtizedes házasságról. A berögzült, szokásos ajándékok helyett azonban érdemes idén újdonságot vinni a szerelem ünnepébe. Ha úgy érezzük, meghaladnánk a virágcsokrot és a szívecskés csokibonbont, íme néhány tipp, milyen irányokban gondolkozzunk!

Szent Valentin (magyarul Szent Bálint) a III. században a császár tiltása ellenére titokban házasította össze a katonákat kedveseikkel, így vált az újkori szerelem ünnepének jelképévé. A Valentin-nap Magyarországon is töretlenül népszerű, amit jól mutat, hogy ilyenkor sokkal többet költünk, különösen virágokra és csokoládéra. A figyelmesség önmagában kedves szerelmes gesztus, azonban miért ne frissítenénk kicsit idén az ajándék repertoárunkat? Mielőtt azonban elkezdünk ötletelni, figyeljünk az ajándékozás egyik alapszabályára: ne legyen öncélú, ne kizárólag rólunk, hanem kettőnkről szóljon. A következőkben a sárvári Spirit Hotel szakértője ad néhány tippet arra, hogy tapasztalataik alapján melyik romantikus programok válhatnak be leginkább.

  1. Éljük át újra az első randit!

Mi más lehetne romantikusabb, mint felidézni az első közös emléket? Csináljunk mindent ugyanúgy, mint régen, kis játékossággal pedig még az akkori élethelyzetünkbe is beleképzelhetjük magunkat. Ha tehetjük, menjünk el a randi helyszínére, öltözzünk hasonlóan, és idézzük fel közösen az első élményeket. A mobilunkat rakjuk el, hogy senki ne zavarjon meg minket az átszellemülésben!

  1. Szervezzünk saját otthoni Valentin-maraton-napot!

Ha nem szeretnénk kimozdulni, szervezzünk saját szerelmes napot, amikor együtt lehetünk, és nincs más dolgunk, csak beszélgetni, egymásra figyelni. A Spirit Hotel szakértője szerint indítsuk ilyenkor a napot egy ágyban elfogyasztott reggelivel, amely megteremti a harmóniát. Készítsünk elő közös kedvenc playlisteket, majd főzzünk közösen, és ha van kedvünk, próbáljuk ki a beltéri piknik műfaját, ami nagyon szórakoztató lehet. Délutánra társasozással is készülhetünk, az este pedig egy közös fürdő után kivételesen minden lelkifurdalás nélkül átmehet sorozatnézésbe is, ha úgy tartja kedvünk!

  1. Kössünk barátságot a lovakkal!

Nagyszerű Valentin-napi kikapcsolódás lehet egy páros lovaglóóra. A lovak közelsége köztudottan jó hatással van a mentális egészségre: megnyugtat, oldja a stresszt. Az állatokkal való kontaktus pozitív érzelmeket generál, az pedig, hogy ezt együtt tapasztaljuk meg, tovább erősíti a köteléket. Ráadásul a lovaglás nemcsak a léleknek, hanem a testnek is jót tesz, hiszen többek között javítja a tartást és fejleszti a koordinációs készséget.

  1. Melegedjünk fel egy wellnesshétvégén!

A februári hidegben nagyon kellemes program meleg termálvízben fürdőzni, vagy részt venni egy testet-lelket melengető szaunaszeánszon. A Bálint-nap idén hétfőre esik, így szinte adja magát az ötlet: ha tehetitek, vonuljatok el egy romantikus hosszú hétvégére egy wellness-szállodába! A Spirit Hotelben többek között lehetőség van a páros Hamam kipróbálására, és akár az ágyban is elfogyaszthatjátok a reggelit. Jár nektek egy kis kényeztetés! Ha pedig kipróbálnánk egy új közös hobbit, arra is van lehetőség, hiszen február utolsó hétvégéjén belekóstolhatunk a klasszikus és latin táncok világába. 

  1. Legyünk turisták a saját városunkban!

Ha kedvünk támadt kimozdulni, de nem szeretnénk céltalanul bolyongani, akkor remek programlehetőség a vezetett városi séta. Rengeteg alternatíva közül választhatunk, az épületbejárástól az egész nagy városrészeket felölelő, hosszabb sétákig. Szinte végtelen számú tematika létezik: bűnügyi vagy irodalomtörténeti séta, art deco vagy épp szecessziós épületek felfedezése. Mindenki megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő városnéző túrát, és nagyon izgalmas együtt újra felfedezni egy helyet, ahol évek, évtizedek óta élünk. Ebből a programból akár Valentin-napi hagyományt is teremthetünk. Az efféle közös élmények még erősebbé teszik az összetartozás érzését.

www.spirithotel.hu 

www.facebook.com/spirithotel

Tovább az eredeti cikkre: 5 különleges Valentin-napi program, ha idén újdonságra vágyunk

Vélemény, hozzászólás?