5 játék, ami kreatívabbá teszi a gyerekeket

5 játék, ami kreatívabbá teszi a gyerekeket olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Minden gyerek imád játszani – a kérdés csak az, hogy mivel…

A teljes cikk itt olvasható:
5 játék, ami kreatívabbá teszi a gyerekeket

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Minden gyerek imád játszani – a kérdés csak az, hogy mivel érdemes?

A gyerekkori játék nagyban megalapozza a későbbi kreativitást, elősegíti az idegrendszer és az intelligencia fejlődését. Szerencsére számos játék van, ami nem csak élvezetes, a kreatív gondolkodást is elősegíti a gyerekeknél. Lássuk az Alza segítségével, hogy melyek ezek.

  1. Legó

Minden gyerek közismert kedvence végtelen lehetőséget rejt magában, hiszen legóból szinte bármit megépíthetünk, legyen az egy Star Warsból ismert űrhajó, vagy épp egy tényleges lakóház (igen, ilyen is létezik!). A gyerekek imádják a színes elemeket egymásra pakolni, és eközben számtalan izgalmas építményt hozhatnak létre.

  1. Gyurma

A gyurma formálható, vágható, tekerhető, összenyomható, díszíthető és lepecsételhető. Akár a jövő szobrászai is kikerülhetnek azok közül, akik már az óvodában a gyurma segítségével formáznak szavakat, arcokat, épületeket, vagy a világon bármi mást.

  1. Scrabble

A gyerekek nyelvi intelligenciája jól fejleszthető a szójátékokkal. Akárcsak a felnőttek, a gyerekek is körültekintően válogatnak a nyelvi elemek közt, hogy a lehető legpontosabban fejezzék ki magukat. A nyelv nem kőbe vésett, hanem rugalmas, folyton fejlődő dolog. Ez a játék rengeteg teret ad arra, hogy fejlessze a szókincset és a nyelvérzéket.

  1. Monopoly junior

Manapság már a legkisebbek is játszhatnak Monopoly-val, ami ebben a változatban Peppa malac kedves alakjával egészül ki. A játék szabályai hasonlítanak a klasszikus Monopoly társasjátékhoz, aminek célja, hogy a gyerekek a lehető legtöbb mesebeli ingatlant gyűjtsék össze, miközben gyakorolhatják a pénz számolását is. Ez a matematikai készséget is fejleszti, de a későbbi gazdasági érzéket is megalapozhatja. 

  1. Rubik-kocka

A Rubik-kockát kirakni köztudottan nagy kihívás, generációk óta küzdenek vele a gyerekek és a felnőttek egyaránt, éppen ezért ilyen felemelő érzés a sikerélmény. Ma már a kocka modern, digitális változatban is elérhető, amely interaktív módon, lépésről lépésre tanít meg a kirakásra.

Tovább az eredeti cikkre: 5 játék, ami kreatívabbá teszi a gyerekeket

Vélemény, hozzászólás?