2,6 milliárd forintból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya

2,6 milliárd forintból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Mintegy 2,6 milliárd forint állami támogatásból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati…

A teljes cikk itt olvasható:
2,6 milliárd forintból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Mintegy 2,6 milliárd forint állami támogatásból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnyának háromszintes épülete.

Egresitné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy a kastélyegyüttes Esterházy “Fényes” Miklós idején élte első fénykorát, a másodikat Cziráky Margit grófnőnek és Esterházy IV. Miklósnak köszönheti, akik a 19. és 20. század fordulóján folytatták az építkezést. A műegyüttes harmadik fénykora pedig most valósul meg a kormány támogató döntései révén – mondta.

Emlékeztetett, hogy tavaly február 5-én indult el a kastély középrészének 4,5 milliárd forintos turisztikai fejlesztése. Május végén megnyitották a felújított rózsaházat, július 18-án pedig átadták a kastély nyugati szárnyának felújított földszinti részét, amelyben három kiállítás kapott helyet – sorolta. Az ügyvezető hangsúlyozta azt is, hogy felelősségük, kötelességük és küldetésük is egyben, hogy a “közös örökséget” a lehető legteljesebb módon ismertté tegyék. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: 2,6 milliárd forintból megújul a fertődi Esterházy-kastély nyugati szárnya

Vélemény, hozzászólás?