Újrahasznosított palackban érkezik a MOL új ásványvízmárkája

Újrahasznosított palackban érkezik a MOL új ásványvízmárkája olvasható a mmonline.hu weboldalán.

100 százalékban újrahasznosított PET-palackban, szénsavas és mentes változatban, két kiszerelésben lehet…

A teljes cikk itt olvasható:
Újrahasznosított palackban érkezik a MOL új ásványvízmárkája

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

100 százalékban újrahasznosított PET-palackban, szénsavas és mentes változatban, két kiszerelésben lehet mostantól megvásárolni a MOL új ásványvízmárkáját, a Fonte Naturát. A jégkorszakból származó, kiemelkedő minőségű vizet a Somogy megyei Somogyváron palackozzák.

Új ásványvízmárkát vezetett be a MOL, a Fonte Natura már nem csupán a vállalatcsoport töltőállomásain, hanem több hazai kiskereskedelmi lánc polcain is elérhetővé vált a vásárlók számára. A hazai gyártók közül a MOL elsők között gyárt és értékesít ásványvizet 100%-ban reciklált, újrahasznosított PET palackból készült palackban. Az új márka a MOL Fonte Verde termékcsaládjának helyét veszi át. Az ásványvíz kizárólag hazai forrásból, szénsavas és mentes változatban érhető el, 0,75l és 1,5l-es kiszerelésben.

„Ásványvízgyártó üzemünk az ország festői szépségű táján helyezkedik el, ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy minél inkább megőrizzük közvetlen és tágabb környezetünk hulladékmentességét. Fenntarthatósági törekvéseinkkel, a körforgásos gazdaság fejlesztésével összhangban, évente több millió palackot hozunk vissza a körforgásba, amelynek mennyisége várhatóan 2024-től, a betétdíjas rendszer bevezetésével tovább növekszik.” – Fontos kiemelni, hogy a fejlesztés nem áll meg a re-PET palackkal, szeretnénk az ásványvíz többi csomagoló anyagát is fenntarthatóbbá tenni -mondta Erdész Attila, a Fonte Viva Kft. ügyvezető igazgatója.

A MOL-csoport a Fonte Viva Kft. 2018-as megvásárlásával lépett be a magyarországi ásványvízpiacra. A jégkorszakból származó, kiemelkedő minőségű vízkészletet a Somogy megyei Somogyváron termelik ki, és nagyteljesítményű gyártósorokon palackozzák. Az üzem termelése idén 10 százalékkal emelkedik a tavalyihoz képest.

„A MOL életében a fenntarthatósági törekvések kiemelten fontosak. Így nem volt kérdés, hogy a Fonte termékcsalád új tagjai 100%-ig újrahasznosított palackot kapjanak, melyek aztán újra felhasználhatóak lesznek, így biztosítva a körforgást. A kommunikációban pedig nem akartunk mellébeszélni, ez a termék tud mindent, amit egy ásványvíznek tudnia kell, ezért a legfontosabbat emeltük ki: ha ásványvízért nyúlsz, ez a palack lesz a környezettudatos választás. Az pedig kifejezett cél volt, hogy az új márka népszerűsítésére igazán frappáns megoldást találjunk, az Üvegtigris ötletéért ezért az első perctől lelkesedtünk.” – emelte ki Pantl Péter, a MOL-csoport társasági kommunikációs és marketing igazgatója.

Az új márka bevezetését egy, Rudolf Péter által rendezett reklámfilm támogatja, amely az Üvegtigris egyik ikonikus jelenetének újraalkotása.

A Újrahasznosított palackban érkezik a MOL új ásványvízmárkája bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újrahasznosított palackban érkezik a MOL új ásványvízmárkája

Vélemény, hozzászólás?