2014 óta töretlenül emelkedik az ingatlanok ára Székesfehérváron

2014 óta töretlenül emelkedik az ingatlanok ára Székesfehérváron olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Sokan évek óta hangoztatják, hogy most aztán végre kidurran az ingatlanlufi…

A teljes cikk itt olvasható:
2014 óta töretlenül emelkedik az ingatlanok ára Székesfehérváron

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Sokan évek óta hangoztatják, hogy most aztán végre kidurran az ingatlanlufi és az árak emelkedése megáll, vagy a visszájára fordul, de ha megnézzük Székesfehérvár ingatlan statisztikáit, akkor azt lehet csak látni, hogy 2014 óta szinte töretlenül emelkedik az ingatlanok átlag négyzetméterára.

Míg 2015 januárjában 220000 forintba került egy lakóingatlan átlagos négyzetméterára, 2021 decemberében már 560000-t kellett fizetni négyzetméterenként átlagosan, vagyis 7 év alatt több, mint 2,5 szeresére drágult a Székesfehérvári lakások és családi házak ára.

2020 júliusa után úgy tűnt, hogy megáll az áremelkedés, ami egészen 2021 márciusáig tartott is. 2020 júliusában 447000 Ft/m2 volt az átlag, ami 2021 márciusára 451000-re emelkedett, ami szinte alig észrevehető drágulás volt.

Aztán 2021 áprilisában hirtelen felugrott az átlag négyzetméterár 506000 Ft/m2-re és az azóta eltelt hónapokban hónapról hónapra folyamatosan emelkedik. Erről tanúskodik a duol.hu cikke is, amiben a KSH adatai szerint is 12,1%-os áremelkedés volt 2020 I. és 2021 I. negyedév között.

A szeretlekmagyarorszag.hu cikke szerint Székesfehérvár északi részén kedvelt Sukoró és Pákozd is a Székesfehérváriak és a Budapestről leköltözők körében is. Fehérvárt szeretik az emberek, mert elég közel van hozzá a Balaton is meg Budapest is. Nagyon jó a közlekedése az autópályának köszönhetően és elég sok munkalehetőség is van Székesfehérváron.

Az Észak-Dunántúli régió dinamikus fejlődéséről lehet olvasni az fmc.hu cikkében, ami a Székesfehérvártól csupán 35 kilométerre található Iváncsai autóipari beruházás árfelhajtó hatásáról szól. Iváncsa közelsége biztosan hatással van a székesfehérvári ingatlanpiac áraira is úgy, mint a sokféle családtámogatás is.

Az autógyárak környékén a kereslet leginkább a jó állapotú ingatlanok felé fordul, így azok az ingatlan tulajdonosok járnak jobban, akik ilyeneket árulnak, vagy szeretnének kiadni. Valószínűleg ez történik Iváncsán és a környékén is.

Az ingatlantulajdonosoknak így most még érdemesebb lesz felújítani az ingatlant a piacra dobás előtt. Az ingatlant keresőknek pedig érdemes lesz idén minél előbb nyélbe ütni az ingatlan vásárlást, mert az utóbbi 7 év statisztikája alapján várhatóan idén is tovább fognak emelkedni az ingatlan árak Székesfehérváron is.

Tovább az eredeti cikkre: 2014 óta töretlenül emelkedik az ingatlanok ára Székesfehérváron

Vélemény, hozzászólás?