13 millió eurós profittal zárta 2021-et az RTL Magyarország

13 millió eurós profittal zárta 2021-et az RTL Magyarország olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az RTL Group magyar nyelvű médiaszolgáltatásában résztvevő cégeit magába foglaló RTL…

A teljes cikk itt olvasható:
13 millió eurós profittal zárta 2021-et az RTL Magyarország

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az RTL Group magyar nyelvű médiaszolgáltatásában résztvevő cégeit magába foglaló RTL Magyarország teljes konszolidált árbevétele a 2021-es pénzügyi évben 116 millió euró volt, nyeresége pedig 13 millió euró.

A 2021-es pénzügyi évben az RTL Magyarország részét képező, többek között az RTL Klub tévécsatornát üzemeltető Magyar RTL Televízió Zrt. (M-RTL Zrt.) 47,4 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 27,7 milliárd forintos adózás utáni eredményt könyvelhetett el. A vállalat az előző évekhez mérhető 1,8 milliárd forintos adózás utáni eredményén túlmenően egy egyszeri, 25,9 milliárd forintos pénzügyi eredményt realizált, amely egy, a cégcsoporton belüli, bejelentett részesedés értékesítéséből származott. A tranzakcióra a nemzetközi RTL csoport racionalizálásának részeként került sor, amely a kereszttulajdonlások megszüntetésére irányult.

Az RTL Magyarország nyolc lineáris csatornája 2021-ben főműsoridőben, csatornacsoport szinten, a fő kereskedelmi célcsoportban 25,1 százalékos közönségarányt ért el. A médiavállalat számos sikerműsora és sorozata debütált új évaddal 2021-ben, így például a Konyhafőnök és a Konyhafőnök VIP, A mi kis falunk, a Keresztanyu vagy a Nyerő Páros. Visszatért a képernyőre és új helyszínről jelentkezett a Survivor, az X-Faktornak pedig a jubileumi 10. évada rajtolt el tavaly. 23 év után véget ért a Barátok közt, de indultak új műsorok is, mint például a Mestercukrász című gasztroreality.

A cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet digitális portfoliójára és a platformfüggetlen tartalomgyártásra: 2021 decemberében elindította az rtl.hu videós hírportált, hogy tévécsatornái mellett minél több felületen és minél szélesebb körben juttassa el tartalmait az RTL hírműsorainál megszokott, pártatlan és kiegyensúlyozott hangvételben. Az RTL Magyarország online elérhető videós tartalmai összességében többmilliós indításokat produkáltak 2021-ben, az RTL Most pedig, mint a legismertebb magyarországi streaming-szolgáltatás 2020-hoz képest 17,9 százalékos növekedést ért el a regisztrált felhasználók számát tekintve 2021-ben.

A 13 millió eurós profittal zárta 2021-et az RTL Magyarország bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: 13 millió eurós profittal zárta 2021-et az RTL Magyarország

Vélemény, hozzászólás?