Ezek a városok a legnépszerűbb hazai, vidéki konferenciahelyszínek

Ezek a városok a legnépszerűbb hazai, vidéki konferenciahelyszínek olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A magyar főváros Európa leginkább kedvelt üzleti hivatásturisztikai úti céljai közé…

A teljes cikk itt olvasható:
Ezek a városok a legnépszerűbb hazai, vidéki konferenciahelyszínek

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A magyar főváros Európa leginkább kedvelt üzleti hivatásturisztikai úti céljai közé tartozik, ugyanakkor Budapesten kívül is egyre növekszik a kereslet, főként a tavaszi és őszi csúcsidőszakban  – állapította elemzésében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Idén májusban például Debrecenben (+9 százalék) és Visegrádon (+12 százalék) is az országos átlagot meghaladó mértékben bővült a szállodák forgalma tavalyhoz képest – közölte az MTÜ a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adataira hivatkozva.  Hozzátették, hogy az új konferenciahelyszínek és fejlesztések pedig tovább erősíthetik a vidéki hivatásturizmust.

A legfrissebb nemzetközi kutatások szerint az üzleti utak során egyre növekszik az igény a szabadidős aktivitások és helyi gasztronómiai termékek iránt. Magyarország kulturális öröksége, minőségi bor- és kulináris kínálata, gyógy- és élményfürdői az év egészében számos minőségi élményt tartogatnak a feltöltődésre és az aktív időtöltésre is nyitott hivatásturistáknak – írták.

A vírushelyzetet követően a helyszínek között ismét a hotelek és szállodai konferenciatermek élik reneszánszukat, emellett a sporthelyszínek szerepe is felértékelődik. Ez kedvez a Budapesten kívüli desztinációknak is, ahol az elmúlt években jelentős mértékben bővült a minőségi szálláskínálat és a MICE – üzleti turizmus, (Meetings, incentives, conferences and exhibitions) infrastruktúra. Csak idén vidéken 17 új szálloda nyílt több mint 800 szobával, közülük 10 felsőkategóriás.

Megújult többek között Debrecen konferenciaközponttal egybeépült négycsillagos üzleti szállodája, és a Balatonnál is számos új, rendezvénykapacitásokkal is rendelkező felsőkategóriás hotel létesült, vagy lépett újra piacra például Keszthelyen és Szántódon, Balatonfüreden pedig szeptember végén megnyílt a Balaton első kongresszusi központja is  – sorolták a közleményben.

Egy 1200 férőhelyes, 4500 négyzetméteres, multifunkcionális rendezvényközpont épült Füreden MTI/Vasvári Tamás

A fejlesztéseknek is köszönhetően a hivatásturizmus már számos vidéki desztinációban is fontos turisztikai termék. Az MTÜ-n belül a MICE-piaci értékesítésért és élénkítésért felelős Budapest Convention Bureau friss felmérése szerint az elmúlt évben Kecskemét, Visegrád, Szeged, Debrecen és Eger voltak a legkedveltebb konferenciavárosok, míg a legtöbb szövetségi rendezvénynek Győr adott otthont. (MTI)

 

Tovább az eredeti cikkre: Ezek a városok a legnépszerűbb hazai, vidéki konferenciahelyszínek

Vélemény, hozzászólás?