A legenda visszatért: a Budai Várban újranyitott a Fekete Holló!

A legenda visszatért: a Budai Várban újranyitott a Fekete Holló! olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Egy igazi budavári kisvendéglő, megfizethető, finom és hétköznapi fogásokkal. Ez jellemzi…

A teljes cikk itt olvasható:
A legenda visszatért: a Budai Várban újranyitott a Fekete Holló!

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Egy igazi budavári kisvendéglő, megfizethető, finom és hétköznapi fogásokkal. Ez jellemzi az ikonikus kisvendéglőt a Fekete Hollót a Budai Várban.

A teljesen megújult Fekete Holló Kisvendéglő a történelmi Budapest szívében, a Budai Várban, a főváros egyik leghangulatosabb utcájában, az Országház utca 10. alatt, egy 1700-as évek második felében épült műemlék épületben található.

Ahol már 1930-ban megnyitotta hamar sikeressé vált éttermét az akkor mindössze 20 éves vendéglős, Alpek Pál. Az étterem a helyiek nagy örömére az 1960-as években Fekete Hollóként nyitott újra és ahogy egy korabeli írásban olvashatjuk: „Boltíves, hűvös ivója, kézzel írott étlapja és Rózsi néni, a vöröshajú szakácsnő egyaránt a régi várbeli kiskocsmák hangulatát képezi. Közönsége főleg öreg várbéliekből és vízivárosiakból, meg ifjú egyetemistákból verbuválódik; nyáron kiteszik az apró asztalokat az Országház utcára és a leánderes teraszon jó bor mellett vitatkoznak a múltról és a jövőről. A Fekete Holló legnépszerűbb fogása a halászlé és a pörkölt mellett a göngyölt hátszín hulló módon, de sokan járnak ide a Duna túlsó partjáról is, hogy megkóstolják Rózsi néni híres túrós gombócát is.” 

A történelmi épületben most a Zsidai gasztronómiai csoport nyitott újabb fejezetet a Fekete Holló belső terét és étlapját is teljesen megújítva, de a piros kockás terítőjű kisvendéglői hangulatot megőrizve. A hagyományos magyar étterem jellegét megőrző Fekete Honlapján így olyan – az éttermi világban ma már sajnos csak ételkülönlegességeknek nevezhető – az egyszerűségükben is fenséges fogásokkal találkozhatunk, mint amilyen a májgaluska leves, a frissen kirántott húsok, főzelékek, sztrapacska, vagy lecsó.

A helyiek egykori törzshelyén az 1.kerületi lakosok és az 1.kerületben dolgozók 25% kedvezményben részesülnek.

é.m.z.

Tovább az eredeti cikkre: A legenda visszatért: a Budai Várban újranyitott a Fekete Holló!

Vélemény, hozzászólás?