Apa is csak egy van  

Apa is csak egy van   olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Magyarországon ma kb. 40 000 édesapa egyedül neveli a gyerekeit. Apák napján…

A teljes cikk itt olvasható:
Apa is csak egy van  

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Magyarországon ma kb. 40 000 édesapa egyedül neveli a gyerekeit. Apák napján nekik indítjuk el új programsorozatunkat – ezzel is szeretnénk támogatni az egyedül nevelő apákat és felhívni a figyelmet az apák szerepének fontosságára a családon belül.  

Magyarországon az egyedül nevelő szülők kb. 14%-a férfi, róluk és a külön élő apák problémáiról, érzéseiről ritkán beszélünk. Mindkét esetben fontos szerepük van a mindennapokban, ezért is született meg az Apaerő hétről hétre című kezdeményezés, amely Süveges Gergő – az Apakulcs alapítója  – és az Egyszülős Központ közös programja. A programban online segítséget és közösséget kapnak azok az édesapák, akik egyedül nevelik a gyerekeiket.

A résztvevők június végétől hetente rövid levelet kapnak, amelyben inspiráló gondolatokat, megfontolandó kérdéseket és könnyen elvégezhető, apró gyakorlatokat találnak. A cél, hogy az édesapák még inkább fejlődhessenek apaságukban, ezáltal jobban tudjanak kapcsolódni a gyermekükhöz. Emellett létrehozunk egy támogató Facebook-csoportot a programban részt vevő apák számára, illetve időről időre online találkozásokat is szervezünk, amelyen lehetőség lesz szűk körben beszélgetni, tapasztalatot cserélni más apákkal.

A programra regisztrálni a https://www.egyszulo.hu/programok/apaero-hetrol-hetre-suveges-gergovel?site=k3oldalon lehet. 

Magyarországon ma kb. 300 000 családból hiányzik az egyik szülő. A pesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt öt évben a központ több mint 70 féle szolgáltatásával több mint 28 000 egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett, amely a budai agglomerációban és a Budán élő egyszülős gyerekeknek és családoknak is könnyen megközelíthető.

Az Apakulcs az egyetlen olyan magyar nyelvű könyv, online segítség és képzésrendszer, amely világos alapelvekkel, kiforrott struktúrával és megvalósítható lépésekkel segít bármely élethelyzetben lévő apának, hogy erősebben és egészségesebben kapcsolódhasson a gyermekéhez.

Tovább az eredeti cikkre: Apa is csak egy van  

Vélemény, hozzászólás?