Újabb sztrájkot hirdettek a Ryanair brüsszeli pilótái

Újabb sztrájkot hirdettek a Ryanair brüsszeli pilótái olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Két hónapon belül  negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb sztrájkot hirdettek a Ryanair brüsszeli pilótái

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Két hónapon belül  negyedszer lépnek sztrájkba szeptember 14-én és 15-én a Ryanair diszkont légitársaság brüsszeli pilótái, magasabb fizetést és jobb munkakörülményeket követelve – közölte a VRT belga hírcsatorna csütörtökön a pilótákat képviselő szakszervezetek bejelentésére hivatkozva.

A szeptember 14-i dátumot nem véletlenül választották ki, mivel a légitársaság részvényeseinek közgyűlését erre a napra tervezték. A pilóták továbbra is azt követelik a légitársaságtól, hogy állítsa vissza fizetésüket a koronavírus-járvány előtti szintre, mivel akkor a vállalat úgy döntött, hogy 20 százalékkal csökkenti a bérezésüket. A cég azóta ismét nyereséget termel, de a kért intézkedéseket továbbra sem hajtotta végre.

A sztrájk további oka, hogy a Ryanair októbertől fel kívánja mondani a valamennyi Belgiumban állomásozó pilótája munka- és pihenési rendjét garantáló kollektív szerződést, annak ellenére, hogy ez törvényellenes. A szakszervezetek és a Ryanair vezetősége közötti többszöri találkozó ellenére még mindig nem találtak kiutat a patthelyzetből.

A szakszervezetek augusztus közepén nyílt levélben fordultak Alexandre De Croo szövetségi kormányzóhoz és Elio Di Rupo vallon miniszterelnökhöz. Elítélték, hogy a Ryanair “nem tartja be a belga szociális és munkaügyi jogszabályokat”, és találkozóra hívták a politikai vezetőket annak érdekében, hogy részletesen tájékoztassák őket a légitársaság visszaéléseiről.

A sztrájk a Ryanair Charleroi-ba és Charleroi-ból induló járatait érinti, de egyelőre nem világos, hogy hány pilóta csatlakozik a sztrájkhoz, és hány járatot kell majd törölni.

A Ryanair vezérigazgatója Michael O’Leary csütörtökön Brüsszelben az Európai Bizottság székhelye előtt kellemetlen fogadtatásban részesült, mivel két környezetvédelmi aktivista tortát nyomott az arcába. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Újabb sztrájkot hirdettek a Ryanair brüsszeli pilótái

Vélemény, hozzászólás?