Dél-magyarországi piacvezetővel erősít a Doktor24 és az UNION közös vállalata

Dél-magyarországi piacvezetővel erősít a Doktor24 és az UNION közös vállalata olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A csoport három év alatt kapacitását és hálózatát is megháromszorozta Csongrád-Csanád…

A teljes cikk itt olvasható:
Dél-magyarországi piacvezetővel erősít a Doktor24 és az UNION közös vállalata

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A csoport három év alatt kapacitását és hálózatát is megháromszorozta
  • Csongrád-Csanád megye első számú privát egészségügyi szolgáltatójából regionális ellátóközpontot hoz létre az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő Doktor24
  • A szolgáltatási területét és árbevételét tekintve is meghatározó magánszolgáltató mintegy kétmillió magyar család számára biztosít 1 órán belül elérhető, széleskörű és megfizethető privát egészségügyi ellátást
  • A MediTeam 32 ezer munkavállalónak nyújt foglalkozás-egészségügyi-ellátást, 40 szakmás szegedi központját pedig évente 18 ezer ügyfél keresi fel.

A régiós piacvezető szegedi MediTeam Zrt. megvásárlásával újabb markáns lépéssel folytatja országos hálózata kiépítését a Doktor24 és az UNION Biztosító. A MediTeam a Doktor24 dél- és kelet-magyarországi terjeszkedésének bázisa, regionális ellátóközpontja lesz. A Doktor24 és az UNION célja, hogy a méretgazdaságosság előnyeit kihasználva, országszerte kedvező áron tegyen elérhetővé magas színvonalú privát egészségügyi ellátásokat. A szegedi akvizíció újabb 1,2 millió ember számára teszi elérhetővé az évi 400 ezer orvos-beteg találkozót lebonyolító Doktor24 szolgáltatásait.

A Dél-Alföld régió piacvezető szolgáltatójának, a negyedszázados múltra visszatekintő MediTeam Zrt.-nek a megvásárlásával folytatja országos hálózatának kiépítését a Doktor24. Az akvizíciót ezúttal is az UNION Vienna Insurance Group Zrt.-vel közös leányvállalatán, az Első Magánegészségügyi Hálózat (EMH) Zrt.-n keresztül hajtotta végre a piacvezető magánszolgáltató. A szegedi megállapodással a Doktor24 Dél-Magyarország egészére kiterjeszti szolgáltatásait. 

Szeged legismertebb magánegészségügyi szolgáltatója komoly fejlődési potenciállal bír, a román határtól 50, a szerbtől 20 kilométerre fekvő város stratégiai elhelyezkedése azt is lehetővé teszi, hogy a Doktor24 a régió lakossága mellett a szomszédos országokból érkező ügyfeleket is ellásson.

Lancz Róbert, a Doktor24 Medicina Zrt. vezérigazgatója elmondta: „Szeged negyedszázados múltra visszatekintő magánegészségügyi szolgáltatójának csatlakozásával újabb mérföldkőhöz érkeztünk: mostantól az ország lakosságának több mint fele, 5.2 millió ember egy órán belül el tud jutni valamelyik klinikánkra. Szeged határközeli város, régiós központ, vonzó alternatívát kínál a Szerbiában, Romániában élő magyaroknak is, ha magas színvonalú, megfizethető árú orvosi ellátásra van szükségük.” 

„Az UNION piacvezető és piacformáló az egészségbiztosítási szegmensben és betöltött piaci pozíciójához méltó módon folyamatosan dolgozik azon, hogy minél jobb, minél széleskörűbb szolgáltatást nyújtson ügyfeleinek Budapesten és vidéken egyaránt. Örömmel tölt el, hogy közös akvizíciónknak köszönhetően nagy lépést tettünk előre ebben a délmagyarországi régióban. Az Union és a Doktor24 együttműködése kiszámítható és kedvező költségek mellett hozza el Dél-Magyarországra is a magánegészségügyi ellátás előnyeit és biztonságát” – nyilatkozta Almássy Gabriella, az UNION elnök-vezérigazgatója.

A MediTeam

Szeged egyik legrégebben működő, 1995-ben alapított egészségügyi szolgáltatója már régen túllépett a város és Csongrád-Csanád megye határain: az ország egész területén biztosít foglalkozás-egészségügyi alap és szakellátást, több mint 800 szerződött partner, valamint 32 ezer munkavállaló számára nyújt folyamatosan szolgáltatást. A MediTeam az elektromágneses-, az optikai-, a munkavédelmi és egyéb kockázatértékelések, valamint akkreditált mérések országosan elismert szakértőjének számít.

„Büszkék vagyunk, hogy magasan képzett szakembereinkkel, több évtizedes tapasztalatunkkal és folyamatos szolgálatatásfejlesztéssel a régió magánegészségügyi ellátásának meghatározó szereplői vagyunk, ráadásul vállalat-egészségügyben évek óta a régió határain túl is szolgáltatunk. Ebben hatalmas áttörést jelent, hogy a Doktor24 tagjaként ezt ma már egy országos hálózat részeként tehetjük meg. Mostantól privát és vállalati ügyfeleink számára is elérhetővé válnak Magyarország legmodernebb magánklinikái, diagnosztikus, terápiás, műtéti és rehabilitációs ellátásai.” – fogalmazott Chovanecz Balázs, a MediTeam Zrt. cégvezetője

A Mediteam szegedi magánklinikája, a MediCenter Szakorvosi Intézet mintegy 500 négyzetméteren, 14 rendelőben, 40 egészségügyi szakterületen kínál ellátást, a diagnosztikai vizsgálatok és a hagyományos alapszakmák (pl. belgyógyászat, sebészet, nőgyógyászat) mellett speciális szakterületeken is (pl. diabetológia, endokrinológia, idegsebészet). 

A MediTeam összesen 200 közreműködő munkatárssal – szakorvosokkal, szakdolgozókkal és adminisztratív alkalmazottakkal – több mint 50 ezer ügyfelet lát el évente, ebből 18 ezret szegedi magánklinikáján, további 32 ezret pedig vállalat-egészségügyi szolgáltatásokkal országszerte.
A cég 2021-es árbevétele meghaladta a 670 millió forintot, az idei forgalom pedig a tervek szerint megközelíti az 1 milliárd forintot.

„Itt nem egy egyszerű felvásárlás történt – hangsúlyozta Lancz Róbert. A cég korábbi vezetőivel közösen készítjük fel a MediTeamet az országos hálózat regionális központjának szerepére: innen indul majd számos diagnosztikát, fekvőbeteg-ellátást és telemedicinát érintő fejlesztésünk.”

Egyről a kettőre

Az országos hálózatát biztosítói háttérrel fejlesztő, három évtizedes iparági tapasztalattal rendelkező Doktor24 az elmúlt két évben a hazai piac egyik vezető vegyes profilú magánegészségügyi szolgáltatója lett. Több mint 1000 orvossal és szakdolgozóval, 50+ szakterületen, 7 városban, 11 helyszínen, 100+ rendelőben nyújt alap-, járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátást: prevenciós szolgáltatásokat, diagnosztikát, gyógyítást és rehabilitációt gyermekeknek, felnőtteknek, egyéni és vállalati ügyfeleknek, valamint biztosítóknak.

Országos hálózatának kiépítését a Doktor24 a hazai privát ortopédiai ellátást megalapozó tatai Kastélypark Klinika, a szemészeti specialista Optokid és a nagy múltú Svábhegyi Gyermekgyógyintézet megvásárlásával indította el 2020-ban, amelyet 2021-ben további jelentős fejlesztések és akvizíciók követtek. Tavaly nyáron az UNION Biztosítóval közös portfólióba került a Közép-Dunántúl régió legjelentősebb magánegészségügyi szolgáltatója, a székesfehérvári LIFE Egészségcentrum. Ősszel elindult a 3 milliárd forintból, saját zöldmezős beruházással létrehozott, kategóriateremtő Doktor24 Multiklinika Dél-Budán, megnyílt a 13. kerületi MOVE rehabilitációs és regenerációs központ, valamint átadták a Doktor24 paksi járóbeteg centrumát. 

A pécsi Da Vinci Magánklinika, a Dunántúl piacvezető privát egészségügyi szolgáltatójának fél évvel ezelőtti megvásárlása a hazai magánegészségügyi szektor történetének legnagyobb akvizíciója volt. Évi 42 000 orvos-beteg találkozóval és 3200 elvégzett műtéttel a Da Vinci a járó- és fekvőbeteg-ellátásban egyaránt régiós piacvezető szerepet töltött be, megvásárlásával a Doktor24 az ország első számú sebészeti magánszolgáltatója lett, műtéti kapacitása meghaladja az évi 10 ezret.

A komplex, egyedi igényekre szabott szolgáltatásokat kínáló cégcsoportot évente mintegy 300 ezer privát ügyfél, valamint 2300-nál is több kis- és nagyvállalkozás választja egészségügyi szolgáltató partneréül, az orvos-beteg találkozók száma több mint 400 ezer évente.

A hazai egészségbiztosítási piac legnagyobb szereplője, az UNION Biztosító a bécsi székhelyű, tőzsdén jegyzett Vienna Insurance Group cégcsoport tagja. A több csatornán elérhető széles körű termékpalettája keretében az UNION Biztosító lakossági, vállalati, valamint intézményi ügyfelei számára kínál innovatív, az egyedi igényeknek megfelelő biztosítási megoldásokat. Ezek érintik a hosszú távú befektetési célokhoz, a váratlan helyzetekre szükséges anyagi felkészüléshez, a magas színvonalú egészségügyi ellátás biztosításához, a féltve őrzött otthon és vagyontárgyak védelméhez, az utazáshoz vagy a vállalkozások, vállalatok és intézmények vagyon-, felelősség- és gépjármű-biztosítási igényeihez kapcsolódó sajátos szükségleteket egyaránt. Üzleti aktivitása mellett a társadalmi szerepvállalásra is kiemelt figyelmet fordít, amelyért 2017-ben CSR Hungary díjban részesült. 2021-ben pedig tizenharmadik alkalommal nyerte el a legjobb márkákat fémjelző Superbrands díjak egyikét.


www.doktor24.hu
https://www.facebook.com/doktor24.hu

Tovább az eredeti cikkre: Dél-magyarországi piacvezetővel erősít a Doktor24 és az UNION közös vállalata

Vélemény, hozzászólás?