Újabb fordulat jöhet a belvárosi ingatlanpiacon

Újabb fordulat jöhet a belvárosi ingatlanpiacon olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Az utóbbi időszakban megnőtt az utazási kedv, ismét többen veszik a…

A teljes cikk itt olvasható:
Újabb fordulat jöhet a belvárosi ingatlanpiacon

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Az utóbbi időszakban megnőtt az utazási kedv, ismét többen veszik a bátorságot, és nekivágnak a vágyott úticéloknak, nagyobb a forgalom a reptereken, nő a szállodák telítettsége is. A megnövekedett utazási hajlandóságnak köszönhetően pedig ismét felbukkantak a külföldi befektetői csoportok is Budapesten, és az előrejelzések szerint hamarosan visszaveszik vezető szerepüket a belvárosi ingatlanpiacon.

„Forintértékben ugyan emelkedtek az árak, de a forint gyengülése miatt dollár és euro-értékben viszont csökkentek, így úgy gondoljuk, hogy tovább erősödik a tendencia, hogy egyre több külföldi befektető fogja még inkább vonzónak találni a budapesti árakat” – mondja Ben-Ezra Orran, a Central Home szakértője.

A belvárosi ingatlanok specialistája ugyanakkor hozzáteszi, hogy a tavasz elején érzékelhető lendületet követően a mostani piaci dinamikában érezhető egyfajta lassulás.

„A folyamatosan emelkedő kamatok bizonytalan jövőt vázolnak, ezt a hatást mindenképpen figyelembe kell vennünk” – folytatja a szakértő. – „A tapasztalataink szerint jelenleg egyre nagyobb részt mutatnak a piacon a befektetési célra történő lakásvásárlások, hiszen még mindig az ingatlan, különösen egy jó lokációval rendelkező, minimum átlagos vagy kiemelkedő adottságokkal rendelkező ingatlan a lehető legbiztonságosabb befektetés.”

A jelenlegi körülményeket vizsgálva valószínűsíthető, hogy az AirBnB valószínűleg egyre nagyobb ütemben vissza fog térni a belváros életébe és vérkeringésébe, ami magával hozza azt is, hogy az eddig is egyre erősödő bérbeadó lakáspiac megtartja a dinamikáját. Az utóbbi 2-3 évben feltűnő jelenség, hogy már a külföldi diákok is a nyár elején elkezdenek lakást keresni, felmérik a piacot, igyekeznek ideális ár-érték arányú ingatlant találni maguknak. Ez a trend és magatartás lesz várhatóan idén is jellemző.

„A következő pár hónapra egy stagnáló piacot várunk, ahol az eladásra kínált lakásokkal szemben egy aktív vevőcsoport is fog társulni. Valószínűleg a jó állapotú vagy frissen felújított lakások élveznek majd prioritást és a már most is érezhető magas árak miatt valószínűleg az udvari nézetű lakások iránt ugyanolyan érdeklődés lesz, mint az utcai nézetűek iránt, ami egyébként nem jellemző, de ez lehet az a szempont, és kritérium, amelyben nagyobb lesz a kompromisszumkészség a vevők részéről” – fejti ki a belvárosi ingatlanok specialistája.

A Újabb fordulat jöhet a belvárosi ingatlanpiacon bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Újabb fordulat jöhet a belvárosi ingatlanpiacon

Vélemény, hozzászólás?