Vezeték nélküli stream lehetőség a Google Chromecast-tal

Vezeték nélküli stream lehetőség a Google Chromecast-tal olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Google Chromecast egy olyan TV okosító, ami lehetővé teszi, hogy…

A teljes cikk itt olvasható:
Vezeték nélküli stream lehetőség a Google Chromecast-tal

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A Google Chromecast egy olyan TV okosító, ami lehetővé teszi, hogy a telefonunkkal tartalmat tükrözzünk a tévénkre.

A Google TV segítségével Youtube-videót, Netflixet, Spotify-t, vagy akár a telefonunk kijelzőt is tükrözhetjük a tévére, és így akár nagyobb kijelzőn játszhatunk. Az ötödikgenerációs Chromecast nem véletlenül fut már Google TV néven, mivel az egyik hatalmas újításuk következtében már nincs szükségünk a telefonunkra, ahhoz hogy kezeljük. Az egyik nagy előrelépés, hogy kapunk hozzá egy távirányítót, a másik pedig, hogy van egy interfészünk, tehát egy menü, amiben tudunk lépkedni és így nem kell a telefonunk ahhoz, hogy ezt használjuk. Ezzel pedig az egyik legjobb TV okosító jelenleg a világon. Ahhoz, hogy a Chromecastot használni tudjuk a tévénkkel HDMI csatlakozóra és Wifire van szükségünk. A Google TV a chromecast linkre kattintva elérhető.

A Google Chromecast Audio a zene szerelmeseinek lett kitalálva, hiszen kiválóan alkalmas vezeték nélküli WiFi-s zene átvitelére számítógépünkről vagy okostelefonunkról bármely 3,5 mm-es csatlakozóval rendelkező hangszóróra. A Chromecast Audio-nak köszönhetően teljes mértékben kihasználhatjuk az olyan szolgáltatásokat, mint a Spotify, az iHeartRadio vagy a Pandora Music, még a régebbi, intelligens funkciók nélküli HiFi rendszerekkel is.

A Google TV távirányítója rádiós kapcsolaton keresztül kommunikál a készülékkel, ami ezúttal kiemelten fontos is, hiszen a kütyü a TV háta mögött helyezkedik el. A távirányító elején mégis van egy pici infra LED is, ez a TV vezérléséhez fog segítséget nyújtani. A kurzor gombok mellett megtaláljuk a Google TV kezeléséhez szükséges navigációs gombokat, valamint van külön dedikált YouTube és Netflix is rajta. A távirányítóban mikrofon is van, amin keresztül hangutasításokat adhatunk ki a box-nak, kereshetünk vele szinte mindenhol és a magyar beszédet is tökéltesen “megérti”.

A Google Chromecast funkciói közül a WiFi technológia biztosítja a vezeték nélküli átvitelt a támogatott eszközökről a hálózaton belül. A Google Chromecast széles skálájú kompatibilitása magába foglalja az Android, Windows és Apple operációs rendszerrel rendelkező eszközöket. A stream szolgáltatások nagy részének támogatása szinte végtelen mennyiségű zenét, filmet vagy sorozatot biztosít a számunkra. A Host üzemmód pedig lehetővé teszi az eszközről történő közvetítést a vezeték nélküli hálózaton kívül.

Tovább az eredeti cikkre: Vezeték nélküli stream lehetőség a Google Chromecast-tal

Vélemény, hozzászólás?