Tovább nőtt a dollármilliomosok száma

Tovább nőtt a dollármilliomosok száma olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Világméretű járvány ide, az orosz-ukrán háború következtében kialakult gazdasági nehézségek oda,…

A teljes cikk itt olvasható:
Tovább nőtt a dollármilliomosok száma

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Világméretű járvány ide, az orosz-ukrán háború következtében kialakult gazdasági nehézségek oda, tovább növekedett a high net worth individual (HNWI), azaz a hipergazdagok (akiknek a likvid, szabadon befektethető vagyona legalább 1 millió dollár) száma – derül ki a Capgemini legfrissebb, Globális vagyonosodási kutatásából (WWR). A számok minden nehézség ellenére emelkedő tendenciát mutatnak: a HNWI-k száma globális szinten 7,8%-kal, vagyonuk pedig 8%-kal nőtt 2021-ben.

Továbbra is Észak-Amerika büszkélkedhet a „nagy nettó vagyonnal” rendelkezők számának és vagyonának legnagyobb mértékű 13,2%-os, illetve 13,8%-os növekedésével. Európa a második helyen van a vagyonosodási kutatásban, a teljes növekedési ütemet tekintve az ázsiai és csendes óceáni régió 2021-ben a nagy nettó vagyonnal rendelkező lakosság (4,2%) és vagyon (5,4%) erőtlen növekedése miatt a harmadik helyre szorult az előző évtizedben betöltött vezető szerepe után. Piac szerinti bontásban az első négy helyen az Egyesült Államok, Japán, Németország és Kína áll, amely országok globális szinten a nagy nettó vagyonnal rendelkező lakosság 63,6%-át tudhatják magukénak. Ez 2020-hoz képest 0,7%-os növekedést jelent.

A kutatás nemcsak a régiók vagyonosodási helyzetét vizsgálta, de a legvagyonosabbak rétegét is nagyító alá vette. Az ultranagy vagyonnal rendelkezők (30 millió dollár feletti) 9,6%-os és 8,1%-os ütemben vezették a globális vagyon- és népességnövekedést. Miközben a középosztálybeli életvitelt folytató milliomosok (1-5 millió USD) népessége (7,7%) és vagyona (7,8%) növekedett a leglassabban, a középszintű milliomosok (5-30 millió dollár) népessége és vagyona 8,5%-ra, illetve 8,4%-ra nőtt. Ugyanakkor az is megfigyelhető, hogy a vagyoni sávok közötti növekedési különbségek csökkennek.

A Tovább nőtt a dollármilliomosok száma bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Tovább nőtt a dollármilliomosok száma

Vélemény, hozzászólás?