Több, mint 250 szakember gyűlt össze, hogy segítsen a háborús krízisben lévőknek

Több, mint 250 szakember gyűlt össze, hogy segítsen a háborús krízisben lévőknek olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Úton van a segítség A háború okozta mentális krízisre adhat megoldást…

A teljes cikk itt olvasható:
Több, mint 250 szakember gyűlt össze, hogy segítsen a háborús krízisben lévőknek

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Úton van a segítség

A háború okozta mentális krízisre adhat megoldást a HOPEGUIDE kezdeményezés, melynek célja, hogy a béke jegyében összefogja a segítő szakmát. A márciusban indult oldal a segítséget keresőknek egy felületen teszi elérhetővé különböző szervezetek ingyenes, csoportos eseményeit és tájékoztatóit, amelyekkel a háborús aggodalmakra reagálnak. Az oldalon rövid idő alatt több, mint 250 szakértő, köztük pszichológusok, coachok és más segítő szakmák képviselői regisztráltak, hogy segítsenek azoknak, akik a krízishelyzetben elakadva érzik magukat.

A HOPEGUIDE három szervezet összefogásából jött létre: az Énprojekt, a Business Coach Kft. és a Meghallgatunk.online közös erővel gyűjti össze egy felületre a mentális területen segítséget nyújtó szervezeteket és szakembereket, hogy válaszoljanak a háború kapcsán kialakuló lelki problémákra, elakadásokra. “A HOPEGUIDE a mindennapokban egymástól függetlenül működő szervezetek felajánlásait teszi egy felületre annak érdekében, hogy minél nagyobb pozitív társadalmi hatást érjünk el. Célunk, hogy legyen tiszta, hová lehet ingyenesen fordulni a háborúval kapcsolatos személyes aggodalmakkal és elakadásokkal, ezzel megőrizve a békét.” – mondta Istenes Petra, az Énprojekt vezetője.

Közös nevező

A HOPEGUIDE oldalra látogatók első lépésként előzetes igényfelmérésre alapozva kapnak egy magyar nyelvű tájékoztatót kapnak, amely különböző stratégiákat vázolnak az adott mentális krízishelyzet leküzdésére, több segítő szervezettel együttműködve. Ezt követően a felmerülő témákra fókuszálva ingyenes, kiscsoportos, segítő foglalkozásokba kapcsolódhatnak be azok, akik krízishelyzetben vannak. “Mindenki számára nyitott, politikasemleges szerveződést álmodtunk meg, amelybe szívesen várjuk a hasonló társszervezetek bekapcsolódását, hogy közösen tegyünk a békéért, és az újrakezdésért.” – nyilatkozta Gilányi Attila, a Meghallgatunk.online alapítója.

250-en, nem csak magyarul

A HOPEGUIDE weboldalán regisztrált szakértők száma néhány nap alatt már több, mint 250 regisztráltra duzzadt, ők azok, akik rendelkezésre állnak igény esetén olyan lakossági megkeresésekre, mint a szorongás, stresszkezelés, trauma- vagy gyászfeldolgozás, interkulturális különbségek megértése. “Hihetetlen öröm a számunkra, hogy pár nap alatt már több, mint 250 segítő szakember jelentkezett önként a felhívásunkra. Szeretnénk, ha a magyar nyelv mellett ukrán nyelven is elérhetővé válnának az információk, eseményeink, ezért olyan ukránul vagy oroszul beszélő fordítókat, tolmácsokat, valamint segítő szakembereket is keresünk, akik szívesen csatlakoznának a HOPEGUIDE kezdeményezéshez.” – tette hozzá Komócsin Laura MCC, a Business Coach Kft. ügyvezetője.

Csoportban könnyebb

Az oldalra ellátogatók regisztráció után egy-egy téma köré szerveződő kiscsoportos foglalkozáson (online vagy személyes formában) vehetnek részt. Ennek azért van jelentősége, mert erősíti a közösségtudatot, azt, hogy nincs egyedül a problémával, illetve egymás történeteinek, érzéseinek megosztásából tanulhatnak, fejlődhetnek és könnyebben átléphetnek a krízishelyzet által okozott akadályon.

Tovább az eredeti cikkre: Több, mint 250 szakember gyűlt össze, hogy segítsen a háborús krízisben lévőknek

Vélemény, hozzászólás?