Négy év alatt fejlesztett milliárdos céget a fiatal vállalkozó

Négy év alatt fejlesztett milliárdos céget a fiatal vállalkozó olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Vas Megye Fiatal Vállalkozója Díjat vehetett át Varga Richárd Attila, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Négy év alatt fejlesztett milliárdos céget a fiatal vállalkozó

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Vas Megye Fiatal Vállalkozója Díjat vehetett át Varga Richárd Attila, a szerszámtervezéssel és -gyártással foglalkozó AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Az elismerésben azok részesülhetnek, akik árbevétel és teljesítménynövekedés, valamint közösségi felelősségvállalás területén is kiemelkedőt nyújtanak.

A sikeres vállalkozó egy olyan üzleti modellt valósított meg, amellyel a magyarországi kimagasló mérnöki tudást a gyors és költséghatékony kínai gyártási folyamatokkal olyanformán kapcsolta össze, amely a jelenlegi gazdasági környezetben hiánypótlónak és értékes, innovatív megoldásnak bizonyult.

„2017-ben az akkor még kis létszámú csapatunkkal úgy döntöttünk, hogy új stratégiával rukkolunk elő a fröccsöntő szerszámok piacán. Mivel a kínai gyártók látványosan erős növekedésbe kezdtek, ezért gyártásban semmiképpen nem szerettünk volna velük versenyre kelni, viszont megláttuk a lehetőségét egy gyümölcsöző együttműködésnek” – emlékezett vissza a kezdetekre Varga Richárd Attila, az AGS Mérnökiroda Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója.

Azzal az ötlettel álltak elő, hogy vállalkozásukban a magyarországi részleg adja a mérnöki támogatást, a tervezést a projektekben, míg a gyártást Kínában végzik, így egyesítve az európai és az ázsiai szaktudások előnyeit.

Fokozatosan építette magát, majd a cégét

A győrvári születésű üzletember otthonról hozta a kereskedői mentalitást, ezen alapokra később tudatosan építette fel önmagát a diákmunkák, a szakirányú diplomaszerzés, majd a kkv- és multi környezetben is megtapasztalt mérnöki gyakorlati feladatok során. Saját vállalkozásába már tapasztalatokkal gazdagon, határokat nem ismerő álmokkal és elképzelésekkel vágott bele.

„Egy szál magam indultam, majd fokozatosan egyre többen lettünk. Ma 36 embernek adunk munkát egy egész cégcsoport keretein belül. Nagyon büszke vagyok rá, hogy 2021-ben már 2 milliárdos árbevételt könyvelhettünk el” – avatott be Richárd, aki azt is elárulta, hogy alapkoncepciójuktól időközben annyiban eltértek, hogy Magyarországon két szerszámüzemük is épült, ahol szerszámokat gyártanak, emellett jelentős volumenben zajlik a kínai gyártás is, de mint hangsúlyozta, legfontosabb hazai szerepkörüknek továbbra is a tervezést, a szellemi háttér biztosítását tartja.

Szerszámgyártás határok nélkül

Az AGS Mérnökiroda Kft. Magyarországon több mint hatvan céggel dolgozik együtt, köztük multikkal, kkv-kal, családi vállalkozásokkal, emellett Kínában, Hongkongban is rendelkezik leányvállalattal, hogy a műanyag- és fémipari szerszámgyártásban komplex szolgáltatást nyújthasson.

Ennek okán az ügyvezető az év egyik felét itthon, a másik felét pedig az ázsiai országban tölti.

„Hiszek abban, hogy tartós sikert csakis jó csapattal lehet elérni. Hálás vagyok érte, hogy egy nagyszerű gárda áll mellettem, rendkívül tehetséges szakemberekkel, akikkel közösen hozhatjuk meg a működésünket érintő lényeges döntéseket. Közös víziónk, hogy vállalati kultúránkkal, megbízható szolgáltatásainkkal, átlátható folyamatainkkal és őszinte kommunikációnkkal a szerszámgyártók között élen járjunk és példát mutassunk határokon innen és túl – fejtette ki Varga Richárd Attila.

Több lábon álló üzleti modell

A szerszámtervezés és -gyártás mellett nem elhanyagolható a szerepe a vállalat garanciális és egyéb szerszámjavítási tevékenységének sem, amely terén gyors reagálásával és hatékony problémamegoldásával stabil pozíciót tölt be. A cégcsoport szakmai tekintélyét erősíti az is, hogy számos, szakterületükön működő kínai gyártó őket választotta magyarországi márkaképviselőjének, így még szélesebb körben van lehetőségük üzletfeleik igényeit kielégíteni.

Biztosítani a fejlődés lehetőségét mások számára is

A fiatal csapatnak a fejlődésre való törekvés nem csak cégen belüli alapérték. „Fontos számunkra, hogy visszaadjunk a társadalomnak és hogy megteremtsük mások számára is a fejlődés kereteit, emiatt mindig olyan helyen adunk támogatást – legyen az bármilyen formában is –, ahol látjuk a potenciált és természetesen a szükséget is” – tette hozzá Richárd. Éppen ezért többek között kisebb sportklubokat és közösségeket segítenek rendszeresen, valamint a csapatépítő eseményeket is gyakran egy társadalmi ügy köré szervezik.

Emellett a cégvezető figyelmet fordít arra is, hogy szakmailag mentorálja, tudásával segítse a kezdő vállalkozók fejlődését. Több csapat útját is egyengeti, és célja, hogy olyan mentor lehessen, amilyet ő is szeretett volna anno maga mellett tudni.

Fotó: AGS Mérnökiroda Kft.

A Négy év alatt fejlesztett milliárdos céget a fiatal vállalkozó bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Négy év alatt fejlesztett milliárdos céget a fiatal vállalkozó

Vélemény, hozzászólás?