Négy stílus, négy kerti program

Négy stílus, négy kerti program olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Egy színházi este, dzsessz és bossa nova, egy kis opera –…

A teljes cikk itt olvasható:
Négy stílus, négy kerti program

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Egy színházi este, dzsessz és bossa nova, egy kis opera – némi pszichológiával, és egy klasszikus zenei koncert, azaz négy kiemelt program a júliusi kínálatból. Az Óbudai Társaskör – Kiskorona7 a legszebb nyári hónapban megnyitja a kertjét, ide várják a közönséget. 

Aki járt már a Társaskör vadgesztenyefás, rózsabokros kertjében, aki elidőzött már a vadszőlővel befutott, ódon falak árnyékában, visszavágyik. A látvány és az érzés mindig ugyanolyan. Az élmény pedig mindig más. Júliusban négy különféle stílusú programot is élvezhet a közönség a Kiskorona utca 7. kertjében. 

Július 7-én este nyolctól, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertjén Grieg Holberg szvitje, Mendelssohn a-moll vonósnégyese és Csajkovszkij Vonósszerenádja hangzik el. Ezután – bár a tartalom kapcsolódik a klasszikus zenéhez – két rendhagyó és felettébb szórakoztató előadás követi egymást.

Elemző pszichológusok kezébe kerülhet a néző a FaReMiDo Társulat önismereti operakoncertjén. Mozart az egész világ! című a műsorukban a Figaro házassága, a Don Giovanni és a Cosi fan tutte részleteit hozzák – egy kicsit másképp: sok improvizációval, helyzetkomikummal, akár beszélgetésekkel fűszerezve. Június 16-án garantálják a tartalmas szórakozást.

Színház a kertben: Klem Viktor előadásában Patrik Süskind zseniális monodrámáját láthatja a közönség július 22-én, pénteken este. A nagybőgő közvetlen beszélgetés a zenész és a néző között, bár csak a nagybőgős beszél. Őszintén vall az életéről, szerelméről, a zenéhez, az élethez fűződő viszonyáról, gyengeségeiről, vagy éppen játszik a hangszerén. „A nagybőgős ismeri saját határait, elfogadta a neki jutott szerepet, de megőrzi a vágyát, miszerint egyszer nagyot ordít a zenekari árokban s akkor, ha csak egyetlen másodpercre is, végre mindenki egyedül őrá figyel majd” – mondja Klem Viktor rövid ajánlójában. A monodrámát Radnai Márk rendezte.

Buli a kertben: a Blue Canarro Group nem hétköznapi, de fülbemászó dallamokkal és egy egészen szokatlan, 9 fős felállással érkezik. A hangszeresek hol szólóban, hol pedig több szólamban énekelnek is; saját dalokat, kedvelt slágereket és ismerős örökzöldeket, a jól ismert, nosztalgikus múlt századi kupléktól kezdve, a dzsessz és a bossa nova világából egyaránt merítve. Friss, színes, változatos hangzást teremtenek, melyet nem is lehetne elképzelni egy pohár bor nélkül. Július 29-én este nyolctól játszanak. A zenekar tagjai: Burján Orsolya – ének, Darvas Kristóf – zongora, ének, Szakál Tamás – hegedű, ének, Pataki Anna – hegedű, ének, Kertész Endre – cselló, ének, Sebestyén Patrik – trombita, Soós Márton – nagybőgő, Petz Bálint – gitár, Cseh Balázs – dob.
Jegyek valamennyi kerti programra a jegymester.hu felületén.

Fotó: Óbudai Társaskör

Tovább az eredeti cikkre: Négy stílus, négy kerti program

Vélemény, hozzászólás?