Elsöprő siker az Oliver! premier a Magyar Színházban

Elsöprő siker az Oliver! premier a Magyar Színházban olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Április első hétvégéjén mutatta be a Pesti Magyar Színház az Oliver!…

A teljes cikk itt olvasható:
Elsöprő siker az Oliver! premier a Magyar Színházban

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Április első hétvégéjén mutatta be a Pesti Magyar Színház az Oliver! című családi musicaljét, amit a nézők kitörő örömmel, és szűnni nem akaró vastapssal fogadtak.  Az előadás népszerűségét a jegyek gyors felvásárlása is tökéletesen bizonyítja. 

A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében elevenedett meg Charles Dickens világhírű klasszikusa, Twist Olivér című regénye, mely alapjául szolgált az Oliver! című családi musical megszületésének. Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nem sokkal később már a Broadway-n adták elő, ahol azonnal közönségkedvenccé vált. Áprilisban hosszú kihagyás után újra a budapesti deszkákon látható a történet.

A Magyar Színház számára fontos érték és üzenet, hogy a művészet mindenkié. Éppen ezért az előadás akadálymentesítve élvezhető mind hallássérültek, mind látássérültek számára. Ezen értékek képviselésének jegyében április 31-én, az Oliver! főpróbáján, a színház közel 400 – részben hátrányos helyzetű – gyermek számára tette lehetővé a kulturális kikapcsolódás örömét, valamint olyan gyermekek számára biztosítottak színházi élményt, akik a színház által meghirdetett Oliver! rajzpályázaton kimagasló eredményt értek el. A pályázók rajzait a színház teljes területén kiállították, így a gyerekrajzok keltette bensőséges légkör többet hozzátett az előadás élményéhez. 

A Pesti Magyar Színház nagyszínpadán legközelebb április 23-án 15:00-kor és 19:00-kor tekinthető meg az előadás. Májusban három alkalommal élvezheti a közönség a fülbemászó dallamokat; május 6-án 19:00-kor, május 7-én 15:00-kor, illetve május 8-án 19:00-kor csendül fel Lionel Bart világhírű musicalje.

Nézői visszajelzések:

„Tehetséges, mosolygós, felszabadult színészgyerekek; fantasztikus színészek, lenyűgöző díszlet, jelmezek és koreográfia, hatalmas, kitartó munka, szorgalom. Nagy színházba járók vagyunk. Konkrétan leesett az állam. Még mindig a hatása alatt vagyok! Boldog vagyok, hogy a kislányom is láthatta az előadást. Neki is nagyon tetszett! Szívből gratulálok mindenkinek!”

„Bizony összeállt! Csúcs! Látványos, profi, a díszlet, a jelmezek, a dalok, a gyönyörű táncok, a karakterek… kimagasló színészi alakítások, nem beszélve a gyerekekről és a szeretetről, ami átjárja ezt az olykor igencsak kemény történetet… újra megnézem!!!”

„Nagyon szuper volt! Harsányi Attila úgy énekben, mint színészi alakításban hatalmas, megtanultam a nevét!”

“A világon bárhol megállná a helyét a feldolgozás. Csak ajánlom mindenkinek! Pedagógus vagyok, szerintem jogos a 12 év feletti korhatár. Az előadásra két majd 11 évessel mentem, értették és élvezték az előadást. Hatalmas élmény volt nagyon köszönjük mindenkinek!!!!!!!!”

„Gyönyörű és megható egyben! Ahogy ezek a gyerekek dolgoztak és éltek a színpadon az valami csoda!”

fotók: Juhász Éva

Tovább az eredeti cikkre: Elsöprő siker az Oliver! premier a Magyar Színházban

Vélemény, hozzászólás?