Lionel Messi vezeti a legjobban kereső sportolók rangsorát

Lionel Messi vezeti a legjobban kereső sportolók rangsorát olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A május elsejét megelőző 12 hónapban 130 millió dollárt keresett Lionel…

A teljes cikk itt olvasható:
Lionel Messi vezeti a legjobban kereső sportolók rangsorát

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A május elsejét megelőző 12 hónapban 130 millió dollárt keresett Lionel Messi, a PSG futballistája a Forbes magazin összeállítása szerint, ezzel a világ legjobban kereső sportolójának számít. A második helyet LeBron James, a Los Angeles Lakers kosárlabdázója szerezte meg 121,2 millió dolláros összeggel, míg a harmadik 115 millió dollárral Cristiano Ronaldo lett.

Újabb rekordot döntött a legjobban kereső sportolók összesített bevétele, a Forbes összeállítása szerint az ötvenes toplistán szereplők összesen 2,97 milliárd dollárnyi bevételre tettek szerint a 2022. május elsejét megelőző 12 hónapban. Ebből az összegből az ügynökségi jutalékokat és az adókat még nem vonták le. A korábbi rekordot tavaly állította fel a sportolók elitklubja, 2,76 milliárd dollárral.

A legjobban kereső sportolók között hárman tudták átlépni a százmillió dolláros határt, az első három pozíciót elfoglaló Lionel Messi, LeBron James és Cristiano Ronaldo. Ők egyébként már ötször értek el ilyen bevételt 12 hónap alatt.

A rangsorban szereplők összesen 9 sportágból érkeztek, a legtöbben, 18-an kosárlabdázók. Az amerikai futballból 14-en, míg a labdarúgás világából 5-en szerepelnek a listán.

A listavezető Lionel Messi a pályán 75 millió dollárt keresett, egyéb együttműködésekből pedig további 55 millió dollárra tett szert. LeBron James esetében teljesen mások az arányok, ő a pályán 41,2 millió dollárt keresett, ugyanakkor szponzori együttműködésekből, médiaszereplésekből további 80 millió dollár jött össze neki. Cristiano Ronaldo bevételei kiegyenlítettebbek, ő a pályán 60 millió dollárt, egyéb forrásokból pedig 55 millió dollárt keresett.

 

Az ötvenes rangsor első hat helyen csak kosárlabdázók és labdarúgók találhatók, az első, aki nem ebből a két sportágból érkezett Roger Federer svájci teniszező a hetedik pozícióban, 90,7 millió dolláros bevétellel.

 

A 10 legjobban kereső sportoló

Forrás: Forbes

(2022. május 1. előtti 12 hónap bevételei alapján)

 

Lionel Messi 130 millió dollár

LeBron James 121,2 millió dollár

Cristiano Ronaldo 115 millió dollár

Neymar 95 millió dollár

Stephen Curry 92,8 millió dollár

Kevin Durant 92,1 millió dollár

Roger Federer 90,7 millió dollár

Canelo Alvarez 90 millió dollár

Tom Brady 83,9 millió dollár

Giannis Antetokounmpo 80,9 millió dollár

A Lionel Messi vezeti a legjobban kereső sportolók rangsorát bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Lionel Messi vezeti a legjobban kereső sportolók rangsorát

Vélemény, hozzászólás?