Mellplasztika szülés előtt – Mire kell figyelni?

Mellplasztika szülés előtt – Mire kell figyelni? olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Mellplasztika segítségével növelhető a mellek mérete, megváltoztatható a formájuk, a petyhüdt,…

A teljes cikk itt olvasható:
Mellplasztika szülés előtt – Mire kell figyelni?

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Mellplasztika segítségével növelhető a mellek mérete, megváltoztatható a formájuk, a petyhüdt, lógó mellekből pedig újra feszes és dús keblek varázsolhatók. Sokan azonban amiatt nem mernek igent mondani az átalakulásra, mert attól tartanak, hogy a mellplasztika ellehetetleníti a szoptatást. Valóban így van? Ennek járunk most utána!

Mellplasztika és szoptatás 

Gyakori dilemma, hogy szülés előtt vagy után vágjon bele valaki a mellplasztikába. Általánosságban elmondható, hogy a beavatkozás nem csökkenti annak esélyét, hogy az újdonsült anyuka tudjon szoptatni, azonban ehhez elengedhetetlen a megfelelő műtéti technika és néhány óvintézkedés betartása a terhesség és szoptatás ideje alatt. 

Fontos, hogy mellplasztika előtt mindenképpen jelezze orvosának, ha tervezi a teherbeesést. Sokat számít ugyanis a műtét során alkalmazott technika, a páciens egyéni adottságai és az operáció típusa is a szoptatás sikeressége szempontjából. Ha az orvos szövetkímélő módszerekkel dolgozik, a műtét során nem szükséges túl sok tejcsatornát és mirigyállományt átvágni, valamint nem történik jelentős idegsérülés sem, a szoptatás ugyanúgy kivitelezhető, mint egy olyan hölgy esetében, aki nem esett át ilyen beavatkozáson.

Az alkalmazott technikával kapcsolatban fontos, hogy az implantátum az izmok mögé kerüljön és lehetőleg ne történjen felvarrás. Azonban még ez sem zárja ki a szoptatás lehetőségét. Ezeket mind-mind átbeszélheti orvosával a műtétet megelőző konzultáció alkalmával.

Óvintézkedések terhesség alatt és szoptatás során

Az orvosok véleményét alapul véve nem javasolt túl hamar teherbe esni a mellplasztika műtétet követően, hiszen ebben az esetben nem lesz elegendő ideje a szöveteknek a regenerálódásra. 

Annak érdekében, hogy a mellplasztika során kialakított, tökéletes mellformát minél tovább sikerüljön megtartani, a szoptatás időszakában éjszaka is ajánlott szorosan tartó melltartót hordani. Így nem nyúlnak majd ki a melleket tartó szalagok. 

Ha lehet, figyeljen arra is, hogy a pici fokozatosan térjen át szilárd táplálékra, a szoptatás hirtelen történő abbahagyása ugyanis a hormonváltozások következtében a mellszövegetek gyors sorvadásához vezethet, amihez a bőr nem igazán tud alkalmazkodni.

Mellplasztika szoptatás előtt vagy után?

Mellplasztika végezhető teherbeesés előtt is, hiszen a megfelelően alkalmazott műtéti technikával és az operáció típusának helyes megválasztásával nem lehet gond a szoptatásban sem. A tejcsatornák sértetlenségének köszönhetően mind a tejtermelés, mind pedig a kiválasztás hibátlanul végbemegy majd.

A szoptatás maga azonban nagy mértékben megterheli a mellszöveteket, a bőr pedig megereszkedhet az abbahagyását követően. A mirigyállomány változási képessége, az implantátum anyaga és szövetösszetartó hajlandósága sokat számít a regenerálódás során. Az azonban előre megjósolhatatlan, hogy saját teste hogyan reagál majd a szoptatásra és az azt követő időszakra.

Ha szeretne formás, arányos mellekre, ezzel együtt határtalan önbizalomra szert tenni, ne várjon a mellplasztikával! Ha azonban mihamarabb tervezi az anyává válást, érdemes megvárni a műtéttel a szoptatás utáni időszakot!

Tovább az eredeti cikkre: Mellplasztika szülés előtt – Mire kell figyelni?

Vélemény, hozzászólás?