Nárciszünnep lesz Kaposváron

Nárciszünnep lesz Kaposváron olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Színes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, amelyet március 23-án…

A teljes cikk itt olvasható:
Nárciszünnep lesz Kaposváron

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Színes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, amelyet március 23-án tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.

A szervező Rippl-Rónai Múzeumnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a rendezvényen a Vattacukor zenekar, a Z-Generáció és a Somogy Zenekar ad koncertet. A látogatók kézműves-foglalkozásokon, népi játszótéren, élményfestésen, interaktív huszárpróbán vehetnek részt – írták.

Kiemelték, az érdeklődők láthatnak divatbemutatót, és tárlatvezetéseken ismerhetik meg a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, azon belül Rippl-Rónai József festőművész munkásságát. A múzeum kaposvári, Fő utcai főépülete és az emlékház között kisvonat közlekedik, amelyet térítésmentesen vehetnek igénybe a fesztiválra érkezők.

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja. A művész a pajtaépületből átalakított műteremben alkotott, galambokat, méheket, szarvasmarhákat tartott, és volt egy szamara is, amelynek a kaposvári sétálóutcán állítottak emléket.

A nárciszokat szerető festőművész körül nagy élet zajlott, a ma már emlékházként működő épületben a magyar irodalom olyan hírességeit látta vendégül, mint Ady Endre vagy Móricz Zsigmond. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Nárciszünnep lesz Kaposváron

Vélemény, hozzászólás?