Így kapcsolódik ki az olimpia előtt Siklósi Gergely

Így kapcsolódik ki az olimpia előtt Siklósi Gergely olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Siklósi Gergely világbajnok és olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó nemrég tért haza legutóbbi…

A teljes cikk itt olvasható:
Így kapcsolódik ki az olimpia előtt Siklósi Gergely

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Siklósi Gergely világbajnok és olimpiai ezüstérmes párbajtőrvívó nemrég tért haza legutóbbi versenyéről, és már javában készül a 2024-es párizsi olimpiára, ahol csapata győzelmének köszönhetően ő is képviselni fogja Magyarországot. A sportoló a sikert egy kiadós futással ünnepelte, amire Berta nevű kutyájával indult a budai hegyekbe…ám a túra váratlan fordulatot vett. 

Siklósi Gergely nevét akkor ismerte meg az ország először, amikor ifjú sportolóként a 2020-as tokiói olimpián egyéni párbajtőrben ezüstérmes lett. Gergő azóta is számos versenyen ért el kiemelkedő sikert, a 2024-es párizsi olimpián pedig kétszer is a dobogó legfelső fokára akar majd állni: egyéniben és csapattal is az aranyat szeretné megszerezni.

Gergő egy éve közösen neveli barátnőjével Berta nevű Lagotto Romagnolo fajtájú kutyájukat. Gergőnek igazi társa lett Berta: ahova csak lehet, magával viszi a kutyáját, és nincs ez másként a futásnál sem. A világbajnok sportoló számára a testmozgás igazi kikapcsolódást jelent: kiszakadhat a hétköznapokból, egyedül lehet a gondolataival, és a kedvencével is időt tölthet. 

Nekem a futás az, ami igazán ki tudja kapcsolni az agyam. Ilyenkor csak Berta és én vagyunk az erdőben, csend van, nincs stressz, nincsenek elvárások. 

Néha szoktunk a barátokkal is menni, de ilyenkor is mindig viszem Bertát. Amíg mi nagyjából 10-12 km-t futunk, addig Bertának még arra is van ereje, hogy szaladgáljon, szaglásszon. Ilyenkor látványosan jól érzi magát, egyáltalán nem fárad el. Persze otthon aztán átaludja az egész hétvégét.” – nevetett Gergő.

Gergő szereti összekötni a kellemest a hasznossal, ezért legutóbbi futását egy kis medvehagymaszedéssel szerette volna megfűszerezni. A sportoló követi a gasztronómiai trendeket, így pontosan tudta, hogy az elmúlt években a medvehagyma igazi slágertermékké vált a termelői piacokon, de elérhető a természetben is. Amint beköszönt a jó idő, sokan indulnak el az erdőkbe medvehagymát gyűjteni, hiszen a magyar konyha jellegzetes fűszernövényének március-áprilisban van a szezonja. 

Így tett tehát Siklósi Gergő is, Bertának viszont más elképzelése volt a medvehagymaszedésről. A remek orrú kiskutya – akinek fajtáját egyébként hazájában szarvasgombakeresésre használják – a fűszer mellett húsra is vágyott. Futás közben kiszagolta a MOL Fresh Corner legújabb, különleges ízesítésű hot-dogját, és elszökött gazdájától. Végül így is teljesülhetett Gergő vágya: a MOL új grillkolbásza ugyanis medvehagymával készül. 

Berta dicséretet kapott a gazditól, hiszen jó érzékkel választott helyszínt a futás utáni étkezéshez, ugyanis a MOL Fresh Cornerek hot-dog-választéka egyre népszerűbb Magyarországon. Az évszakról évszakra új ízekkel gazdagodó kínálat a kiváló minőségű hozzávalóknak – mint a PICK grillkolbász és Heinz szósz – köszönhetően mára már a magyar autósok egyik elsőszámú választása lett, amiből csak a tavalyi évben több, mint tízmillió darab fogyott a MOL magyarországi töltőállomásain. 

Kövesd te is Bertát és Gerit a Fresh Cornerbe, és harapj bele a tavaszba! Geriék kalandját pedig az alábbi Tiktok videón nézheted meg: https://www.tiktok.com/@mol.magyarorszag/video/7353314635275111712 

Tovább az eredeti cikkre: Így kapcsolódik ki az olimpia előtt Siklósi Gergely

Vélemény, hozzászólás?