A pekingi olimpiáról hazatért Liu testvérek mutatták be az első téli Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit

A pekingi olimpiáról hazatért Liu testvérek mutatták be az első téli Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A rövidpályás gyorskorcsolya és a műkorcsolya fiatal tehetségeit díjazták a Magyar…

A teljes cikk itt olvasható:
A pekingi olimpiáról hazatért Liu testvérek mutatták be az első téli Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A rövidpályás gyorskorcsolya és a műkorcsolya fiatal tehetségeit díjazták a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai együttműködésével létrejött első téli Szentkirályi Tehetségprogram eredményhirdetésén. A fiatal tehetségek kiválasztásában részt vettek a hazai rövidpályás gyorskorcsolyasport kiválóságai, a pekingi olimpiai arany- és bronzérmes Liu Shaoang és a bronzérmes Liu Shaolin Sándor. A támogatással az ifjú nyertesek egy lépéssel közelebb kerülhetnek ahhoz, hogy a Liu testvérek nyomdokaiba lépve tovább növeljék hazánk téli olimpiai aranyérmeinek számát. 

A Szentkirályi ásványvíz hosszú évek óta elkötelezetten dolgozik az egészségtudatos és aktív életmód népszerűsítéséért. A hazai sportélet és az utánpótlás-nevelés támogatásának következő állomásaként a díjnyertes ásványvízmárka első alkalommal jutalmazta a téli sportok hazai reménységeit a Szentkirályi Tehetségprogram idén debütáló téli kiadásában. A Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával megvalósuló kezdeményezés fejenként egymillió forintos díjazással segíti a fiatal utánpótláskorú sportolók karrierjének előremozdítását, amelyet a fiatalok pályázatukban meghatározott céljaik megvalósítására fordíthatnak. A győztesek kiválasztását végző kuratórium munkájában a pekingi olimpiát kiemelkedő eredményekkel záró Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpikonok is részt vettek, akik a program során mentorként egyengetik a díjazott reménységek útját.

A nemrég zárult pekingi téli olimpia magyar sikerei bizonyítják, hogy a téli sportokat is érdemes támogatni és figyelemmel követni. Büszkék vagyunk rá, hogy a Tehetségprogram téli kiadásával a Szentkirályi immár ezen a téren is aktív támogatója lehet az utánpótlás-nevelésnek. Bízom benne, hogy az anyagi támogatással és a Liu testvérek példamutatásával a fiatalok felismerik, hogy érdemes küzdeni az álmaikért, hiszen akár egy olimpiai érem is lehet a kitartásuk jutalma” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország és a Szentkirályi Tehetségprogram kuratóriumának elnöke. 

Az első téli szériában a gyorskorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya és a műkorcsolya fiatal tehetségeinek jelentkezését várták. 

A gyorskorcsolyázók közül a bizottság választása Major Dominikra esett, aki korosztályának egyik kiemelkedő rövidpályás gyorskorcsolyázója. Az ötszörös magyar bajnok sportoló a tavalyi Danubia Series versenyen három távon is első helyen zárt, így összetett elsőként jutott ki a junior Európa-kupára. Sajnos a verseny elmarad, azonban az intenzív felkészülésnek hála, a sportoló remek formában indulhat az idei junior világbajnokságon. A 15 éves tehetség célja, hogy további egyéni csúcsokat döntsön, és példaképeihez hasonlóan a téli olimpiai játékokon képviselje hazánkat. 

A műkorcsolyázók díjazottja Papp Vivien, aki fiatal kora ellenére már hét magyar bajnoki és egy junior magyar bajnoki címmel büszkélkedhet. A tavalyi világkupaversenyen az első tíz között végzett, majd a rangos Budapest Trophy-n első helyezett lett. Vivien eddig több mint 55 aranyérmet szerzett külföldi versenyeken, amelyek számát idén a junior világbajnokságon szeretné tovább gyarapítani. A 14 éves sportoló példamutató tudatossággal küzd az álmáért, hogy egy napon olimpiai bajnok lehessen.  

A rövidpályás gyorskorcsolyázók közül egy ikerpár, Czibula Ilona és Czibula Krisztina kiemelkedő teljesítményének köszönhetően megosztott különdíjat nyert el. A 14 éves sportolók hazai versenyeken már többször is dobogóra állhattak, jelenleg pedig mindketten a 2023-as Speciális Olimpiai Téli Világjátékokra készülnek, ahol céljuk, hogy éremszerző helyen végezzenek. A lányok nem csak a jégen remekelnek: görkorcsolyában is világversenyeken képviselik hazánkat. 

Fantasztikus látni azt a rengeteg tehetséget, akik a következő években biztosan meghatározó alakjai lesznek a hazai téli sportoknak. Különösen izgalmas, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyában egy ikerpárt jutalmazhattunk, hiszen Shaolinnal jól ismerjük az érzést, amit a felkészülés és a versenyek során egy testvér támogatása nyújtani tud” – mondta Liu Shaoang olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó.

Az elmúlt hetekben minden a téli olimpiáról szólt, így különösen jó volt látni, hogy a következő években is biztosan lesz kinek szurkolnunk az ötkarikás játékokon. A díjazott utánpótlás-sportolók elhivatottan menetelnek álmaik felé, és sorra szerzik az érmeket, így méltán lehetünk büszkék rájuk. Bízunk benne, hogy a költséges felszerelések, edzőtáborok kiadásainak fedezésére is fordítható támogatás nagy előrelépést jelent majd felkészülésükben” – mondta Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportigazgatója. 

A két kiválasztott győztessel hamarosan a nagyközönség is gyakrabban találkozhat, hiszen a reménységek fotói tavasztól a 1,5 literes kiszerelésű Szentkirályi ásványvizek csomagolását díszítik.

Tovább az eredeti cikkre: A pekingi olimpiáról hazatért Liu testvérek mutatták be az első téli Szentkirályi Tehetségprogram győzteseit

Vélemény, hozzászólás?