Jon Batiste és Bruno Mars is nagyot ment az idei Grammy-n

Jon Batiste és Bruno Mars is nagyot ment az idei Grammy-n olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Jon Batiste-é lett az év albuma a vasárnapi Las Vegas-i Grammy-gálán,…

A teljes cikk itt olvasható:
Jon Batiste és Bruno Mars is nagyot ment az idei Grammy-n

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Jon Batiste-é lett az év albuma a vasárnapi Las Vegas-i Grammy-gálán, és ő nyerte a legtöbb (öt) elismerést is. A Silk Sonic az év felvétele és az év dala díjat kapta, a legjobb új előadó Olivia Rodrigo lett. Az ukrán elnök videóüzenetben szólt a gála a résztvevőihez, a támogatásukat kérve.

A 35 éves, számos műfajban dolgozó Jon Batiste We Are című lemeze lett a legjobb az albumok között, emellett további négy kategóriában díjazták. A 64. Grammy-díjátadó előtt ő kapta a legtöbb (tizenegy) jelölést – derül ki az MTI beszámolójából.

Az MGM Grand Garden Arenában tartott ceremónián az R&B supergroup Silk Sonic, azaz Bruno Mars és Anderson .Paak duója nyitotta a show-t, majd valamennyi jelölést díjra váltva négy trófeát is besöpört Leave the Doors Open című dalával, köztük az év felvétele, valamint az év dala elismerést. Bruno Mars utolérte a legendás Paul Simont: immár ők ketten azok a személyek, akik eddig három alkalommal is elhódították az év dala díjat.

A Disney Channel sztárjaként berobbant 19 éves Olivia Rodrigo kapta a legjobb új előadónak járó elismerést, ezzel folytatódott a nők uralma ebben a kategóriában, hiszen az elmúlt három évben Dua Lipa, Megan Thee Stallion és Billie Eilish volt a díjazott. Olivia Rodrigo további két Grammy-t kapott a gálán.

A legjobb rap előadásért járó díjat Baby Keem és Kendrick Lamar kapta a Family Ties című dalért – ők valóban unokatestvérei egymásnak.

A ceremónián bejátszották Volodimir Zelenszkij ukrán elnök videóüzenetét. A politikus azt kérte, „minden lehetséges módon” támogassák Ukrajnát. „Mi lehet ellentétesebb a zenénél? Lerombolt városok és meggyilkolt emberek csendje. Töltsétek meg zenétekkel a csendet. Töltsétek meg ma, hogy elmeséljétek történetünket. Támogassatok, amiben csak tudtok. Csak ne legyen csend” – fogalmazott az ukrán elnök. Zelenszkij videóüzenetét követően John Legend emigráns ukrán zenészekkel adta elő Free című dalát.

 

Az eredetileg január 31-re tervezett ceremóniát az Amerikai Lemezakadémia a koronavírus-járvány miatt halasztotta április 3-ra.

Az estén fellépett mások mellett a BTS, Billie Eilish, Brandi Carlile, Lil Nas X és Jack Harlow, Carrie Underwood, H.E.R., Nas és Chris Stapleton is.

A gálán megemlékeztek a tavaly elhunyt Stephen Sondheim dalszerzőről, és tisztelegtek a Foo Fighters dobosa, Taylor Hawkins előtt, aki 50 éves korában néhány nappal ezelőtt halt meg az együttes dél-amerikai turnéján. A Foo Fighters három Grammy-t kapott a gálán, de tagjai nem voltak jelen a ceremónián. A CBS tévécsatornán közvetített Grammy-díjátadó házigazdája Trevor Noah volt.

A Jon Batiste és Bruno Mars is nagyot ment az idei Grammy-n bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Jon Batiste és Bruno Mars is nagyot ment az idei Grammy-n

Vélemény, hozzászólás?