Foci EB, Friedrich ünnepi események, 35. falbontás évforduló – jó évet zárt és vár Németország

Foci EB, Friedrich ünnepi események, 35. falbontás évforduló – jó évet zárt és vár Németország olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes vendégéjszaka-számaira alapozva a Német Turisztikai Hivatal…

A teljes cikk itt olvasható:
Foci EB, Friedrich ünnepi események, 35. falbontás évforduló – jó évet zárt és vár Németország

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Szövetségi Statisztikai Hivatal előzetes vendégéjszaka-számaira alapozva a Német Turisztikai Hivatal (DZT) felmérést készített, amely szerint Németország beutazó turizmusának felépülése folyamatos, és ezáltal egyre erősebben járul hozzá a vendégéjszakák összesített volumenjéhez. Ez előzetes adatok alapján 2023. novemberében 5,5 millió nemzetközi vendégéjszakát regisztráltak a legalább tíz ággyal rendelkező szálláshelyeken – ez 7,8 százalékos növekedést jelent az előző év novemberéhez képest. Január és november között a külföldi vendégéjszakák összesített száma 74,9 millióra nőtt: ezáltal a beutazás számai ez eddigi rekordév, 2019. ugyanezen időszakának 89,6 százalékát érik el. A külföldi vendégek aránya az összesített vendégéjszaka-számoknál a tavalyi első 11 hónapban 16,4 százalék, ez az érték az előző év ugyanezen időszakában csupán 14,8 százalék volt.

Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke így nyilatkozott a témában: „Németország az European Travel Commission által elvégzett Monitoring Sentiment for Intra-European Travel felmérése szerint 2023. őszén megerősíti pozícióját az európai utazók kedvelt úticéljainak top 5-ös listáján, illetve részesedik az Európa-szerte mutatkozó trendből a nemzetközi utazások fejlődése irányában. Ennek megfelelően azok aránya, akik a következő hat hónapban csak hazájukban terveztek utazást a 2021. őszén mért 31,5 százalékról folyamatosan csökkent a 2023. őszén jelzett 25,7 százalékra. Az utazók 55,3 százaléka 2021. őszén európai úti célokat részesített előnyben, ez az érték 2023. őszén 60,3 százalékra nőtt. Ezáltal Európa legfontosabb küldőrégióként – plusz jó felépülési perspektívával a tengerentúli piacokon – a következő hónapokban is kiemelkedően járul hozzá a német beutazó turizmus további felépüléséhez. Ázsia – különösen Kína – növekvő utazási aktivitása pedig szintén pozitív hatást jelent a beutazás további fejlődésére nézve. További impulzusokra számítunk nyáron a Németországban megrendezett Labdarúgó-Európa-bajnokság látogatóitól. Ezen felül pedig az olyan kulturális fénypontok, mint például Caspar David Friedrich születésnapjának 250. évfordulója, 35 évvel a fal után vagy Chemnitz, Európa Kulturális Fővárosa 2025 számos jelentős indokkal szolgál a nemzetközi vendégek számára a németországi utazáshoz.

-azutazo-

 

Tovább az eredeti cikkre: Foci EB, Friedrich ünnepi események, 35. falbontás évforduló – jó évet zárt és vár Németország

Vélemény, hozzászólás?