Népszerűek az e-autók Bécsben: egy év alatt megduplázódott az elektromos töltések száma

Népszerűek az e-autók Bécsben: egy év alatt megduplázódott az elektromos töltések száma olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Egy év alatt több mint duplájára nőtt az elektromos töltések száma…

A teljes cikk itt olvasható:
Népszerűek az e-autók Bécsben: egy év alatt megduplázódott az elektromos töltések száma

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Egy év alatt több mint duplájára nőtt az elektromos töltések száma a bécsi töltőállomásokon. Erről számolt be az osztrák főváros energiaszolgáltatója, a Wien Energie.

A vállalat ezért kapacitásainak kiépítését tervezi: további 200 nyilvános töltőállomást és két gyorstöltőparkot adnak át 2022-ben. Ez jól illeszkedik Bécs klímavédelmi menetrendjébe, miszerint 2040-re eltűnnének a dízel- és benzinüzemű autók az osztrák főváros utcáiról.

Míg 2020-ban közel 130 ezerszer töltötték fel elektromos, vagy hibrid autóikat a bécsiek, addig 2021-ben ez a szám már 310 ezerre emelkedett. Az emelkedés főként a napi átlagban érzékelhető: 2020 decemberében átlagosan 312-szer csatlakoztatták e-autójukat a bécsiek a töltőállomásokon, ez az arány 2021 végére csaknem megnégyszereződött. A legtöbb tulajdonos inkább hétköznap használja az állomásokat, ilyenkor negyven százalékkal magasabb a töltőpontok kihasználtsága, mint hétvégén.

A nagy kereslet nagyobb kínálatot is generál: a Wien Energie idén 200 új nyilvános töltőállomással és két töltőparkkal bővíti a kapacitását. A gyorstöltőparkokba 10-10 töltőoszlopot telepítenek egyenként 150 kW-os teljesítménnyel. Az elektromos töltőállomások hálózatának bővítése jól illik a január 21-én bejelentett bécsi klímamenetrendbe. Michael Ludwig polgármester pénteken ismertette Bécs klímavédelmi tervét, melynek értelmében 2040-re szeretnék teljesen eltüntetni Bécs utcáiról a dízel- és benzinüzemű járműveket.

Tovább az eredeti cikkre: Népszerűek az e-autók Bécsben: egy év alatt megduplázódott az elektromos töltések száma

Vélemény, hozzászólás?