Magyar cég nyerte a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyét a Yettel IoT Live Show-n

Magyar cég nyerte a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyét a Yettel IoT Live Show-n olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A nyertes WegaTech Kft. bolti és áruházi lopások ellen létrehozott M2M…

A teljes cikk itt olvasható:
Magyar cég nyerte a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyét a Yettel IoT Live Show-n

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A nyertes WegaTech Kft. bolti és áruházi lopások ellen létrehozott M2M megoldása a mesterséges intelligenciát is segítségül hívja

Május 25-26-án rendezte meg második alkalommal a MOHAnet Mobilsystems Zrt. az IoT Live Show-t az újpesti UP Rendezvényházban, amelyen 27 hazai és külföldi cég mutatta be „okos megoldását”. A szakmai rendezvény részeként – a Yettel IoT Nagydíj keretében – számos vállalat mérte össze M2M fejlesztését, amelyen első helyen a WegaTech végzett a bolti és áruházi lopások visszaszorítására fejlesztett rendszerével.

Az IoT (azaz a gépek közötti kommunikációra épülő „dolgok internete”) szektor állandó mozgásban van, napról napra jelennek meg olyan megoldások a piacon, amelyek hosszú, vagy akár már rövid távon is meghatározhatják a mindennapjainkat. Magyarországon is számos vállalat tevékeny az M2M szektorban, azonban a megérdemeltnél kevesebb figyelem jut ezekre az akár korszakalkotó megoldásokra. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. kezdeményező szerepet vállalt az IoT technológiák hazai képviselőinek népszerűsítésében, valamint az egyes megoldások alkalmazási területeinek megismertetésében, így ennek érdekében 2022. május 25-26-án második alkalommal rendezte meg az IoT Live Show-t, hazánk dinamikusan fejlődő IoT-fejlesztési versenyét, amely mellé a Yettel Magyarország névadó támogatóként csatlakozott. A konferenciasorozat célja, hogy vezető szerepet töltsön be az IoT szektorban, és első számú választás legyen az új technológiák iránt érdeklődők számára, valamint, hogy kapcsolatot teremtsen a piaci szereplők számára, és publicitást biztosítson a magyar cégek fejlesztői tevékenységének.

A technológiai fókuszú, üzleti rendezvényre összesen 27 vállalat hozta el legújabb IoT fejlesztését az újpesti UP Rendezvényházban, a kiállítás részeként pedig szakmai előadásokat is hallhattak a rendezvényre látogatók. A kétnapos rendezvény egyik kiemelkedő programjaként sor kerül a Yettel IoT Live Show Megoldás-szállítói Versenyére is, amelyre a kiállítók mellett bármely piaci szereplő beadhatta pályázatát. A Yettel IoT Live Show Nagydíj összdíjazása 3 millió forint értékű volt, amelyről szakmai zsűri döntött, ráadásul az első három helyezett ősszel, a Yettel Next elnevezésű exkluzív rendezvényre is eljuthat az esemény főtámogatójának jóvoltából. Emellett egy különdíjat és egy közönségdíjat is kiosztottak a szervezők.

A szakmai zsűri döntése alapján a WegaTech nevű cég nyerte a kiírást a bolti és áruházi lopások elleni rendszerével, amely a bolti kamerarendszerek képeit mesterséges intelligencia segítségével elemzi, így képes felismerni lopási tevékenységet megelőző jellemző mozdulatsorokat, és beazonosítani magát a lopás tényét is, erről azonnali riasztást küld az üzletteret felügyelő személyzet számára. Második helyezett lett a Hotelify, amely felokosítja és digitalizálja a szállodákat és vendéglátóhelyeket, egyúttal digitális kényelmi szolgáltatásokat biztosít a szállóvendégek számára is. Harmadik helyen a KidCare végzett, amely a kisgyermekek pelenkájára helyezett szenzorok használatával képes követni a csecsemők aktuális állapotát, mozgásmennyiségét és mozgástípusait. A Yettel Nagydíj Különdíját az első IoT Live Show nyertese, az IoT Hungary kapta a Smart Road Solutionnel együttműködésben, a Közönségdíjas az Accessium lett.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ekkora érdeklődés volt a második Yettel IoT Live Show iránt, számos izgalmas megoldást láthatott a szakmai közönség élőben az UP Rendezvényházban” – mondta el Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója. – „A rendezvény főszervezőjeként elkötelezettek vagyunk az értékteremtés és a minőségi szolgáltatások iránt, épp ezért kezdeményező szerepet vállalunk az IoT technológia hazai képviselőinek népszerűsítésében, valamint az egyes megoldások alkalmazási területeinek megismertetésében.”

„Az NMHH legfrissebb mobilpiaci jelentése alapján M2M területen aktív kártyaszámok tekintetében piacvezető Yettel Magyarország a gépek közötti kommunikációban jelenleg is számos innovatív megoldás kiszolgálója. A verseny során nagyszerű volt látni, hogy a fejlődés, a fejlesztés ezen iparág vénájában van és évről évre születnek új, előremutató megoldások. Az IoT Live Show Megoldás-szállító versenye ahhoz is hozzájárul, hogy tudásuk összemérésével a hazai cégek tovább fokozzák kreativitásukat és elkötelezettségüket az innováció iránt. Gratulálunk minden indulónak és a nyertes pályázóknak.” – tette hozzá Fülöp Gábor, a Yettel üzleti értékesítési és marketing igazgatója, a Yettel IoT Live Show Nagydíj zsűribizottságának elnöke.

A rendezvényen az alábbi cégek vettek részt kiállítóként:

Albacomp RI Kft., AxxonSoft Hungary Kft., BELIMO Automation Handelsgesellschaft m.b.H., CASON Mérnöki Zrt., Chameleon Smart Home Zrt., Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH, Gamma Labor Kft., IFUA Horváth & Partners Kft., Innoskart Digitális Klaszter, IMM-Data Kft., IoT Hungary Kft., Konica Minolta Magyarország Kft., Lingemann Hungary Kft., M2Mcom Kft., Macro Budapest Kft., MOHAnet Zrt., Nextent Informatika Zrt. & Smart Hotel Solution Zrt., OrthoGraph Kft., Rubin Informatikai Zrt., S&T Consulting Hungary Kft., Seacon Europe Kft., Smart Lynx Kft., Streamnet Zrt., SuperiorPentest Informatikai Biztonsági és Tanácsadó Kft., SURVIOT Monitoring Kft., ZANE systems Kft.

Tovább az eredeti cikkre: Magyar cég nyerte a gépek közötti kommunikációs megoldások versenyét a Yettel IoT Live Show-n

Vélemény, hozzászólás?