A 7 legjobb dolog, amit Bitcoinnal tehetsz

A 7 legjobb dolog, amit Bitcoinnal tehetsz olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Amikor 2009-ben elindították a Bitcoint, úgy tervezték, hogy az képes legyen…

A teljes cikk itt olvasható:
A 7 legjobb dolog, amit Bitcoinnal tehetsz

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Amikor 2009-ben elindították a Bitcoint, úgy tervezték, hogy az képes legyen részt venni a mindennapos tranzakciókban. Az eredeti tervek szerint ez a valuta lehetővé tenni, hogy egy csésze kávétól kezdve egy számítógépen át akár egy lakás megvásárlását is. Az indulás után azonban ez sokáig nem valósult meg. A Bitcoint sokáig homály lengte körül, és sokan csak kétes befektetésekkel azonosították. 

Ez szerencsére megváltozott, és a bitcoint egyre több helyen használhatod fizetőeszközként. A bitcoinnal törvényesen beszerezhető termékek és szolgáltatások köre szélesebb lehet, mint gondolnád, és napról napra bővül. Számos nemzetközi nagyvállalat elfogadja fizetőeszközként, de akár a megbízható bitcoin kaszinók valamelyikében is használhatod. Bár Magyarországon egyelőre kevésbé elterjedt a Bitcoin hétköznapi használata, nemzetközi szinten egyre inkább elterjedtebb. Az alábbiakban arra mutatunk példát, hogy jelenleg milyen trendek vannak világszerte, amelyeknek az elterjedése hazánkban is várható. 

Mit lehet vásárolni Bitcoinból?

Ma már a Bitcoin egyre elterjedtebb, és egyre több olyan szolgáltató van, amelyeknél akár ezzel a kriptovalutával is lehet fizetni. Bár a bitcoint elfogadó intézmények száma napról napra nő, a bitcoint érintő nagy tranzakciók ritkák. Például nagyon kevés kriptovalutát használó ingatlanügyletről számoltak be. Ennek ellenére az e-kereskedelmi weboldalakon sokféle terméket lehet vásárolni bitcoinnal. Íme néhány a legérdekesebb kategóriák közül.     

Autókereskedések

Léteznek már olyan autókereskedők, amelyek elfogadják a bitcoint fizetőeszközként. A lista a járművek széles skáláját öleli fel, és magában foglalja a Lamborghinit árusító luxuskereskedőket és az olyan haszonjárműveket kínáló kereskedőket, mint a Subaru. Az elektromos autókat gyártó Tesla lett a legnagyobb és legújabb név, amely csatlakozott azon cégek listájához, amelyek lehetővé teszik, hogy kriptovalutával vásároljunk autót. 

Technológiai és e-kereskedelmi termékek

Számos olyan vállalat, amely elsősorban technológiai termékeket árul, elfogadja a bitcoint a weboldalán. Ezek közé tartozik a Newegg, az AT&T, és a Microsoft.A Microsoft jelenleg csak az online áruházában fogadja el a bitcoint. Emellett nem engedélyezi a kriptovalutát vagy kriptovalutával kapcsolatos termékeket népszerűsítő hirdetéseket sem az oldalán.

Számos más, kisebb és nagyobb webhely is lehetővé teszi a termékek bitcoinnal történő vásárlását. Két példa erre a Shopify és a japán e-kereskedelmi óriás, a Rakuten. Egy itthon talán ismerősebb példa a PayPal, amely ma már lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kriptopénzeket vásároljanak, adjanak el és tartsanak a számlájukon.

Ékszerek és drága órák 

Számos luxuscikk gyártó és kiskereskedő kezdte el elfogadni a bitcoint fizetési módként. A BitDials online luxus kereskedés Rolex, Patek Philippe és más csúcskategóriás órákat kínál bitcoinért és más kriptovalutákért cserébe. A Franck Muller luxusóragyártó még egy arany- és gyémántberakásos órát is készített, amely a bitcoin genesis blokkjának QR-kódját tartalmazza. Néhány más ékszerüzlet is partnerségre lépett a fizetési szolgáltatókkal, hogy megkönnyítsék a kriptovaluta-alapú vásárlásokat az üzleteikben. Ezen a területen tehát várható az, hogy hamarosan a kevésbé luxusnak számító kategóriákban is megjelenhetnek a kriptovaluták használatával indított fizetések. 

Hírek a médiában

A kriptovaluta médiumok általában elfogadják a bitcoint előfizetésekért vagy egyéb szolgáltatásokért. A nemzetközi mainstream kiadványok közül a Chicago Sun-Times lett az első nagy kiadvány, amely már 2014-ben elfogadta a bitcoint a platformján. Ugyanebben az évben a Time Inc. magazinkiadó elkezdte elfogadni a kriptopénzt a digitális előfizetésekért. 2019-ben a magazinkiadó új kriptopénz-partnerséget alakított ki a Crypto.com-mal. Ez is egy olyan terület lehet egyébként, ahol akár nagyobb bővülés is várható a közeljövőben. 

Biztosítások

A biztosítási ágazat többnyire óvatosan mozdult el a kriptopénz befogadásában. A dolgok azonban kezdenek megváltozni. Míg az életbiztosítások még mindig tabu, a biztosítók elkezdték elfogadni a bitcoinnal történő díjfizetést a portfóliójukban lévő egyéb termékek esetében. 2021 áprilisában például a svájci AXA biztosító bejelentette, hogy az életbiztosítások kivételével minden biztosítási ágazatában elkezdte elfogadni a bitcoint fizetési módként. A Metromile, egy “pay-per-mile” autóbiztosításokat értékesítő ügynökség szintén elfogadja a bitcoint díjfizetésre.

Utazások

Rengeteg konkurens utazással kapcsolatos szolgáltatás létezik, és a legtöbbjük nagyon hasonló eszközkészletet kínál. Az alternatív fizetési módok biztosítása remek módja annak, hogy új ügyfeleket Szerezzenek maguknak. Ennek megfelelően egyre inkább jellemző az, hogy az utazással foglalkozó cégek elfogadják a kriptovalutás fizetést is. Az Expredia például, amely a világ egyik legnagyobb online utazási foglalási irodája jelenleg elfogadja a BTC-t a szállodai foglalásokhoz, és tervezi, hogy bevezeti azt fizetési lehetőségként a repülőjegyek, tevékenységek és egyéb tevékenységek esetében is. Az AirBaltic az első olyan légitársaság, amely különböző járatok esetében elfogadja a Bitcoin-fizetést. A Virgin Galactic, amely a világ első kereskedelmi célú űrrepülőgépe, amelynek tulajdonosa a milliárdos iparmágnás Richard Branson, szintén elfogadja a Bitcoin-t.

Online szerencsejáték

Az online sportfogadás és kaszinó játékok egy olyan terület, amelyek körében rendkívül elterjedt a kriptofizetés. Sőt, ez már a hazai játékosok számára is elérhető több oldalon is. Ha tehát valaki szeretné kipróbálni a szerencséjét, csak egy megfelelő kaszinó kell ehhez találnia, és szinte azonnal bele is vághat a játékba. 

Tovább az eredeti cikkre: A 7 legjobb dolog, amit Bitcoinnal tehetsz

Vélemény, hozzászólás?