Így utazik a Z generáció: a Tik Tok az új útikönyv

Így utazik a Z generáció: a Tik Tok az új útikönyv olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Z- és millenniumi generációba tartozók 69 százaléka merít utazási ötleteket…

A teljes cikk itt olvasható:
Így utazik a Z generáció: a Tik Tok az új útikönyv

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Z- és millenniumi generációba tartozók 69 százaléka merít utazási ötleteket a közösségi médiából, és 44 százalékuk esetében ez kifejezetten a TikTokot jelenti – derül ki egy friss kutatásból.

A Tripit nevű alkalmazás megbízásából elvégzett és a vg.hu által kiszúrt felmérés alátámasztja a közösségi média növekvő szerepét a turizmus terén. Az ezer amerikai lakos megkérdezésével végzett felmérés szerint a Z és millenniumi generációba tartozók 69 százaléka merít utazási ötleteket a közösségi médiából, és 44 százalékuk esetében ez kifejezetten a TikTokot jelenti.

A felmérésből az is kiderül, hogy egyre többen választanak olyan úti célt, amely a popkultúrából ismerős számukra, legalábbis a válaszadók 40 százaléka valószínűsítette, hogy a következő év során ilyen helyszínre utazik. Leginkább a fiatalok körében népszerűek ezek a célpontok, a Z generációs válaszadók 40 százaléka például elmondta, hogy már a múlt évben is ilyen helyre látogatott.

A jelenség persze nem feltétlenül új, hiszen az elmúlt évtizedben már meghatározó szerepet játszott a közösségi média az utazási piacon. A TikTok előtt sokan kértek gyakorlati tippeket a Redditen utazásaikhoz, de a YouTube vagy az Instagram is jelentős hatást gyakorol az úticélok szerencséjére és persze zsúfoltságára is.

Az idősebb generációk azonban továbbra is inkább a barátok és a család ajánlásaiban bíznak, közel 90 százalékuk inkább támaszkodik a személyes véleményekre az algoritmusok helyett. A Z generációnál idősebb utazók 83 százaléka pedig továbbra is szívesen használ olyan régebbi felületeket, mint a Tripadvisor vagy a Yelp. A millenniumi és Z generáció csaknem harmada szívesen utazik olyan helyekre, amit az Instagramon vagy épp a TikTokon fedezett fel.

Tovább az eredeti cikkre: Így utazik a Z generáció: a Tik Tok az új útikönyv

Vélemény, hozzászólás?