Magyar Mozgókép Díjat nyert az Egy mindenkiért!

Magyar Mozgókép Díjat nyert az Egy mindenkiért! olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Muhi András Pires egészestés dokumentumfilmje, a háromszoros olimpiai bajnok vívó, Szilágyi…

A teljes cikk itt olvasható:
Magyar Mozgókép Díjat nyert az Egy mindenkiért!

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Muhi András Pires egészestés dokumentumfilmje, a háromszoros olimpiai bajnok vívó, Szilágyi Áronról szóló Egy mindenkiért nyerte a Magyar Mozgókép Díjat az egészestés dokumentumfilm kategóriában. A különleges sportdokut eközben a világ második legjobb sportfilmjének is megválasztották az AIPS Sport Media Awardson.

Június 12-én, vasárnap két rangos díjat is nyert az Egy mindenkiért. A veszprémi Petőfi Színházban a Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseményén átadták a Magyar Mozgókép Díjakat. Az Egy mindenkiért elnyerte a legjobb egészestés dokumentumfilm díját.

Ugyancsak vasárnap este a világ legnagyobb és legjelentősebb sportújságírói szakmai versenyében, az öt kontinens pályaműveit felvonultató AIPS Sport Media Awardson, vagyis a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség globális médiadíjáért folyó versenyben választották Dohában a világ második legjobb sportfilmjének a kivételes dokumentumfilmet.

A díjak kapcsán a rendező, Muhi András Pires elmondta: „Nagyon érzelmes este volt, boldog és büszke vagyok. A Magyar Mozgókép Díj igazán meglepett, az AIPS-nél pedig már az is fantasztikus eredmény volt, hogy a legjobb 3 közé jutottunk. Olyan alkotást akartunk létrehozni Áronnal, amely nem csak a sportfilmek között állja meg a helyét. Külön öröm, hogy ezt a törekvést Magyar Filmakadémia tagsága, a magyar filmszakma ismerte el elsőként. Hálás vagyok, és igyekszem ezt a bizalmat a jövőben is értékes filmekkel megszolgálni. Szeretném megköszönni Áronnak, a stábnak, a film összes támogatójának és partnerének, hogy hittek a projektben, és velem voltak ebben a maratoni vállalásban. Gratulálok a versenytársaknak is, rendkívül erős volt mindkét mezőny. Bízom abban, hogy ezek a díjak hozzásegítik a filmet ahhoz, hogy nemzetközi színtéren is minél több nézőhöz jusson el, és híveket szerezzen a vívásnak, ennek a fantasztikus sportágnak.”

Az Egy mindenkiért legközelebb június 18-án, szombaton lesz látható moziban: a budapesti Art+ Cinemában (Erzsébet krt. 39.) 20.00 órai kezdettel nagyvásznon tekintheti meg a közönség a többszörös díjnyertes alkotást.

Az Egy mindenkiért különböző online platformokon is megtekinthető: a filmio.hu-n, a Telekom Videótékában, az HBO MAX-n egyaránt kölcsönözhető/megtekinthető az alkotás.

A Spotify-on elérhető a film original soundtrackje ÁRON címmel – a zeneszerző Kalotás Csaba.

A rendező Muhi András Pires 5 év alatt, több mint 100 forgatási napon át, közel 600 óra nyersanyagot forgatott Áronnal és a magyar kardválogatottal a kulisszák mögött. Soha nem volt rá példa a sport- és a filmtörténetben, hogy egy olimpiai bajnokot a teljes ötkarikás cikluson át kövessen egy stáb. Mint ahogy arra sem, hogy valaki háromszoros egyéni olimpiai bajnok legyen kardvívásban.  A film exkluzív élsportolói és magánéleti szituációkban mutatja meg Áront, aki a budapesti VB fokozhatatlan izgalmait követően, a koronavírus-járvánnyal megterhelve érkezik meg az Olimpiára. A film fináléja pedig, hogy történelmet ír Tokióban.

„Különleges film született. Lebilincselő történet, valódi érzelmek, látványos akciók, miközben rengeteget meg lehet tudni belőle a sportágról, és persze rólam is. A filmnek „hollywoodi” dramaturgiát írt a sors, végletekig kiélezett pillanatok formálják a cselekményt – árulta el a film főszereplője, Szilágyi Áron. Sosem az volt a cél, hogy én, mint „hős” szimpatikusabb legyek, hanem hogy a film legyen minél izgalmasabb, sodróbb, és igazabb. 

Az Egy Mindenkiért az ELF Pictures és a Bulb Cinema koprodukciójában készült 2016-2021 között, a Magyar Nemzeti Filmintézet, a Future FM, valamint a Generali támogatásával, a Strongaa-val és a Romis Mozival együttműködésben, forgalmazója a Vertigo Média.

Tovább az eredeti cikkre: Magyar Mozgókép Díjat nyert az Egy mindenkiért!

Vélemény, hozzászólás?