Autós vakáció? Itt a lista, mit nem érdemes itthon hagyni

Autós vakáció? Itt a lista, mit nem érdemes itthon hagyni olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A hosszú, akár egész napos út alatt nemcsak az enni- és…

A teljes cikk itt olvasható:
Autós vakáció? Itt a lista, mit nem érdemes itthon hagyni

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A hosszú, akár egész napos út alatt nemcsak az enni- és innivalóról, hanem a család kényelméről és biztonságáról is gondoskodni kell. A felhőtlen utazáshoz sok mindenre szükség lehet: ezúttal a fedélzetikamera-gyártó, a Mio ad 7 tippet.

  1. Fontos dokumentumok. Aki EU-n kívüli országba indul, annak nem lesz elég a személyi igazolvány, az útlevelekre is szükség lesz. Legyen nálunk az utasbiztosítás kötvénye – érdemes olyat kötni, ami meghibásodás esetén tartalmazza az autó szervizbe szállítását, vagy akár csereautót is kínál. Ne csak az utasok, de az autó papírjai is legyenek meg! A forgalmi engedély, néhány kárbejelentő lap, sőt, akár a kézikönyv is kerüljön be a kesztyűtartóba.
  2. Készpénz (forint és valuta) mindig fontos, nem mindenhol lehet bankkártyával fizetni. Sőt, bankkártyából, hitelkártyából is érdemes többfélét vinni, ha az egyik nem működne, vagy nem fogadnák el egy adott helyen. De akár a mobillal is fizethetünk, ha időben telepítjük a megfelelő alkalmazást.
  3. Adatok feljegyzése. Előfordulhat, hogy útközben elmegy a térerő, lemerül a telefon, ezért jó, ha „offline” is megvannak a legfontosabb adatok: szállás címe, telefonszáma, segélykérő vonal és bankok elérhetőségei. Érdemes lehet kinyomtatni az útvonalat, mert a GPS is bármikor felmondhatja a szolgálatot.
  4. Ezek nem hiányozhatnak az autóból! Elsősegélydoboz. Elakadásjelző háromszög, láthatósági mellény, vontató kötél, és bármikor jól jöhet a bikázó kábel is. Ha nincs pótkerék, akkor kerékjavító készletet. És ami semmiképp se maradjon otthon: a tartalék indítókulcs! Igencsak bosszantó tud lenni, ha elvész, vagy bezáródik az egyetlen kulcs, az otthonodtól többszáz kilométerre.
  5. Jól jöhet baj esetén egy menetrögzítő kamera
  6. Kellenek a kütyük! Mobiltelefonok, fülhallgatók, töltők, USB-kábelek nélkül el sem érdemes indulni, sőt egy nagy teljesítményű powerbank is jó szolgálatot tehet. Az ebook és a tablet szintén előkerülhet utazás közben, ha valaki olvasni szeretne, vagy a gyerekek mesét néznének.
  7. Gondoljunk a gyerekekre! A kicsik kényelmét fokozhatjuk ablakra szerelhető árnyékolóval, kis takaróval, enni- és innivalóval. Ha elunnák az utazást, segíthetnek a gyerekdalok, kisebb játékok.

Tovább az eredeti cikkre: Autós vakáció? Itt a lista, mit nem érdemes itthon hagyni

Vélemény, hozzászólás?