Már Szlovákiában is tudják: Nyíregyházán több napot is érdemes eltölteni

Már Szlovákiában is tudják: Nyíregyházán több napot is érdemes eltölteni olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Turisztikai és gasztronómiai élménykínálattal mutatkozott be Nyíregyháza a szlovákiai Eperjes városnapjain.…

A teljes cikk itt olvasható:
Már Szlovákiában is tudják: Nyíregyházán több napot is érdemes eltölteni

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Turisztikai és gasztronómiai élménykínálattal mutatkozott be Nyíregyháza a szlovákiai Eperjes városnapjain. Két év szünet után idén újra megrendezték az Eperjesi Városnapokat Szlovákiában.

Az egyhetes rendezvény részeként három napig vásárt is tartottak, amelyen a nyírségi termelők finomságai mellett a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a város vonzó attrakcióit és a belváros kulturális kincseit is népszerűsítette.

“Szerettük volna megmutatni, hogy Nyíregyháza sokszínűsége és többgenerációs élménylehetősége miatt több napot is érdemes eltölteni nálunk. Ajánlataink között szerepelt az Európa legjobbjának választott Nyíregyházi Állatpark, a gyógyvízéről és wellness szolgáltatásairól híres Aquarius fürdőkomplexum, valamint az időutazást ígérő, népi hagyományokat őrző Sóstói Múzeumfalu is. A kitelepülés ugyanakkor jó lehetőséget kínált a belvárosban található Kulturális Negyed intézményeinek bemutatására is” – számolt be Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A standot felkeresők a turisztikai kiadványok mellett kóstolót is kaptak a térség eredettvédett pálinkáiból, valamint megismerhették a helyi termelők különleges lekvárjait, szörpjeit és fűszereit.

Eperjes és Nyíregyháza immáron 30 éve ápolja testvérvárosi kapcsolatát, így a rendezvényre városunk polgármestere, Dr. Kovács Ferenc is ellátogatott. A résztvevő partnervárosok képviselőivel kulturális, turisztikai és gazdasági együttműködésekről, valamint közös pályázati lehetőségekről is egyeztetéseket folytattak.

Tovább az eredeti cikkre: Már Szlovákiában is tudják: Nyíregyházán több napot is érdemes eltölteni

Vélemény, hozzászólás?