Kígyózó sorral és Rácz Jenő tervezte menüvel nyitott újra Magyarország első Meki® étterme

Kígyózó sorral és Rácz Jenő tervezte menüvel nyitott újra Magyarország első Meki® étterme olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A mai napon szinte minden elemében megújulva nyílt meg ismét Magyarország…

A teljes cikk itt olvasható:
Kígyózó sorral és Rácz Jenő tervezte menüvel nyitott újra Magyarország első Meki® étterme

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A mai napon szinte minden elemében megújulva nyílt meg ismét Magyarország első McDonald’s egysége, a fogalomnak számító Régi posta utcai Meki®. A felújítás során különleges minőségű, exkluzív éttermekben használt belsőépítészeti anyagokat használtak fel. Az étterem megnyitására szervezett zártkörű gálavacsorákon több szerencsés rajongó kóstolhatta meg Rácz Jenő séf McDonald’s alapanyagokból készített ételkreációit, szombaton pedig az 1988-as nyitást idéző kígyózó sor várta a kapunyitást.

Az első hazai McDonald’s étterem újjászületése a cég 2019-ben útjára indított stratégiájának egyfajta kiteljesedése, melynek két pillére az új éttermek nyitása, valamint a meglévő éttermek modernizálása a „Jövő Élménye” koncepció szerint. Ennek megfelelően a Régi posta utcai egységben a digitalizált vendégélményt ötvözik a minőségi belsőépítészeti elemekkel. A McDonald’s ikonikus éttermének megújulása során számos, az étteremláncnál világszinten is egyedinek számító megoldást, valódi, természetes építőanyagokból készült elemeket használtak.

Az étterem belső falait látszóbeton díszíti, az itt található McCafé® területén pedig a padlót és a falakat természetes fapanelekkel burkolták, míg az éttermi vendégtér többi részén, a helyszínen aprólékosan kidolgozott és felcsiszolt terrazzo burkolatot tettek le. Az enteriőrben visszaköszön az étterem külsejének elegáns kőborítása, ugyanis az asztalok a valódi fa mellett gránitból készültek, akárcsak a kiszolgáló pult oldalfala. Az exkluzív megjelenés a lámpaburkolatokra is kiterjed, amelyek rézből készültek.

Rácz Jenő Meki® menüje

A nyitás előtti gálavacsorákra, melyet Rácz Jenő séf prezentált a vendégeknek, a legnagyobb Meki® rajongók az étteremlánc hűségprogramjában regisztrálhattak. „Néhány hónapja egy interjúban mondtam el, hogy én kiskorom óta vallom magam Meki® rajongónak, alighanem ez a nyilatkozatom sarkallta arra a hazai láncot, hogy engem kérjen meg a patinás étterem újranyitási vacsoráinak levezénylésére” – mondta el Rácz Jenő az esemény kapcsán. – Az új étterem valóban különleges hely lett, méltó arra, hogy itt mutassuk be, hogyan gondoltam újra a Meki® kínálatát fine dining köntösben. Az este felszolgált ételek fő összetevőit ugyanazok az alapanyagok adják, amiket a McDonald’s éttermekben nap mint nap használnak, és azt gondolom, az étteremlánc valóban büszke lehet az alapanyagok minőségére.”

A csillagos séf a McDonald’s minőségi alapanyagaiból olyan különleges fogásokat kreált, mint a tőkehal brandade tartlet tartárral és lazacpisztráng kaviárral, a libamáj alma chutney-val és céklával, a glazúrozott csirkemell konfitált zellerrel, sült hagymával és mogyoróval, valamint a pisztáciás, karamellás képviselőfánk.

Az újranyitás

A Régi posta utcai Meki megnyitása 1988-ban többet jelentett egy egyszerű étteremnyitásnál, sokan a későbbi változások előfutáraként várták az eseményt. Ennek megfelelően hetekig hosszan kígyózó sorok és eladási rekordok fogadták az éttermet. A McDonald’s a 35. évforduló kapcsán ezt a történelmi pillanatot is szerette volna megidézni, ezért egy különleges akcióval készült. A megújult étterem ünnepélyes újranyitása után az első ezer vendég ajándékba kapta meg a klasszikus Big Mac® McMenü®-t. Voltak vendégek, akik már 7 óra előtt az étterem előtt várták a pillanatot, hogy ők léphessenek be 13:00-kor először a megújult egységbe. Az ezer vendég kiszolgálása az étterem sokat látott dolgozóinak sem volt mindennapi esemény, és valóban megidézte a hőskort, valamint a nyitó csapat első hetekben végzett heroikus munkáját.

„Nagyon büszkék vagyunk megújult zászlóshajó éttermünkre, és ezúton szeretném megköszönni valamennyi, a felújításban és az újranyitásban részt vevő munkatársam erőfeszítését.” – mondta Égi Zsolt, a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezető igazgatója. – Örömmel nyitjuk meg ezt az egyedülálló éttermet hűséges vendégeink előtt a hazai McDonald’s fennállásának 35. évfordulója alkalmából, és meggyőződésem, hogy egy olyan Meki®-t avathattunk most fel, amelyet a Nyugati téri egységünk mellett szintén a világ legszebbjei között tartanak majd számon.”

Tovább az eredeti cikkre: Kígyózó sorral és Rácz Jenő tervezte menüvel nyitott újra Magyarország első Meki® étterme

Vélemény, hozzászólás?