Magyar webfejlesztőt díjaztak Dél-Koreában

Magyar webfejlesztőt díjaztak Dél-Koreában olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Sisák Botond webfejlesztő versenyszámban, Dél-Koreában léphetett a dobogó második fokára a…

A teljes cikk itt olvasható:
Magyar webfejlesztőt díjaztak Dél-Koreában

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Sisák Botond webfejlesztő versenyszámban, Dél-Koreában léphetett a dobogó második fokára a WorldSkills Competition 2022 Special Edition világversenyen. A fiatal magyar szakemberek csapata emellett már hat kiválósági érmet is magáénak tudhat.

Az idei WorldSkills világversenyt eredetileg 2022 októberében tartották volna Sanghajban, de a szervezők a kínai járványügyi helyzet miatt lemondták a rendezvényt. A világversenyt WorldSkills Competition 2022 Special Edition néven így most 15 ország 26 városában bonyolítják le 62 versenyszámban. 57 országból 1015 versenyző méretteti meg magát szeptember 7. és november 26. között, Magyarországot 23 versenyszámban 27 fiatal szakember képviseli 10 különböző országban.

Az első magyar dobogósként ezüstérmet nyert a huszonegyéves Sisák Botond webfejlesztő, a versenyt a dél-koreai Goyangban tartották 2022. október 13. és 16. között. „A versenynek és a bírálatnak nagyon szigorú követelményei voltak, maga a verseny négy napon át tartott, minden versenynapon kétszer háromórás blokkokban kellett egy-egy adott webes technológiával dolgozni. Körülbelül másfél éve, hogy megvolt a magyarországi válogató, tulajdonképpen azóta folyamatosan zajlott a felkészülés. Abszolút pozitív élmény számomra ez az időszak és a verseny is. Már önmagában különleges dolog, hogy eljutottunk Dél-Koreába emiatt. Leírhatatlan érzés volt egyrészt ott állni, másrészt pedig, hogy büszkévé tehettem édesapámat” – mesélte a Budapesten élő, Hódmezővásárhelyről származó Botond, akinek szakmai felkészítője az édesapja, Sisák Zoltán volt.

Az utóbbi napokban további hat kiválósági érmet is hazahoztak a fiatal magyar tehetségek. Szintén Goyangban Lakos Bence szoftverfejlesztő, míg Bóné Áron Zoltán informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban versenyzett kimagasló eredménnyel. Ferenczi Krisztofer és Kovács Márton csapata a németországi Stuttgartban, mechatronika szakmában bizonyította felkészültségét. Svájcban, Aarauban Uszkó Dorka Csenge grafikus, Basel városában Nagy Dániel épületasztalos és Sajtos Dániel bútorasztalos remekeltek. Kiválósági érmet azoknak a versenyzőknek ítéltek oda, akik pontszámuk alapján közel kerültek a dobogósok eredményéhez, és szakmailag szintén kiemelkedően teljesítettek.

A magyar versenyzők részvételét a WorldSkills és a EuroSkills nemzetközi szakmai versenyeken a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezi és koordinálja, szponzorokkal együttműködve biztosítja a versenyzők felkészítését az eredményes szereplésre.

Minden remény szerint a november végéig tartó versenysorozat alatt még további magyar sikerekről lesz lehetőség beszámolni.

A Magyar webfejlesztőt díjaztak Dél-Koreában bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Magyar webfejlesztőt díjaztak Dél-Koreában

Vélemény, hozzászólás?