Németországban 9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be

Németországban 9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A német törvényhozás felsőháza pénteken véglegesen jóváhagyta azt a 2,5 milliárd…

A teljes cikk itt olvasható:
Németországban 9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A német törvényhozás felsőháza pénteken véglegesen jóváhagyta azt a 2,5 milliárd eurós tervet, amely szerint nyáron 9 eurós országos havi tömegközlekedési jegyet kínálnának.

A Politico szerint A Bundesrat jóváhagyása azt jelenti, hogy a három hónapos támogatott bérlet terve június 1-jétől lép életbe. Minden egyes havi bérlet az összes buszra, villamosra, metróra és egyéb helyi közlekedési eszközre, beleértve a helyközi járatokon közlekedő regionális vonatokat is, belépésre jogosít. Ez elméletileg lehetővé teszi, hogy az új jeggyel hatalmas kedvezménnyel lehessen utazni egész Németországban. Összehasonlításképpen: jelenleg egy havi jegy, amely csak a berlini tömegközlekedési rendszer két központi zónájában érvényes, havonta 86 euróba kerül.

A tömegközlekedési politikát Oroszország ukrajnai invázióját követően jelentették be, és az intézkedéscsomag részét képezi az energiaimporttól való függőség csökkentését és a tiszta közlekedési módok elterjedésének növelését célzó intézkedéseknek. Volker Wissing közlekedési miniszter a héten úgy nyilatkozott, hogy az árcsökkentés esélyt ad a tömegközlekedési szolgáltatóknak arra, hogy meggyőzzék az autótulajdonosokat a végleges átállásra.

A kritikusok szerint a terv a vonatok és buszok zsúfoltságát fogja eredményezni, míg egyesek a gazdagabb turistaövezetekben attól tartanak, hogy ez a városlakók beáramlásához fog vezetni.

Tovább az eredeti cikkre: Németországban 9 eurós országos havi közlekedési bérletet vezetnek be

Vélemény, hozzászólás?