Közel 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a Futureal és az Unicredit Bank

Közel 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a Futureal és az Unicredit Bank olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A Futureal és az UniCredit Bank összesen 79,5 millió euró (mintegy…

A teljes cikk itt olvasható:
Közel 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a Futureal és az Unicredit Bank

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

A Futureal és az UniCredit Bank összesen 79,5 millió euró (mintegy 29 milliárd forint) értékű hitelszerződést írt alá a Corvin Innovation Campus irodaház kivitelezési munkáinak és hosszú távú üzemeltetésének a finanszírozására. A szinte teljesen érintésmentes kialakítású komplexum első üteme év végére készül el, így jövő év elején be is költözhetnek az első bérlők. A második ütem kivitelezése is terv szerint halad, nyáron eléri a szerkezetkész állapotot. 

A Corvin Innovation Campus első ütemére 45 millió, a másodikra 34,5 millió eurónyi hitel nyújt az Unicredit Bank a Futureal részére, 9 éves futamidőre. Az újgenerációs irodaház a járványhelyzet következtében átalakult piaci igények szerint valósul meg a Corvin Sétány közvetlen közelében. A kilenc szintes, egyedi homlokzattal és kialakítással rendelkező épületegyüttes első üteme 16.650 négyzetméter, a második 14.310 négyzetméter irodaterületet biztosít a Szigony utca, Tömő utca, Apáthy István utca, valamint Balassa utca találkozásainál.

A kivételes lokációjú, innovatív Corvin Innovation Campus népszerűségét bizonyítja, hogy a pandémia okozta iparági kihívások ellenére, már a kivitelezés megkezdésekor az első ütem közel 60 százaléka bérlőre talált. Az irodaházat a digitális korszak elvárásainak megfelelően tervezték, ugyanakkor építésénél nagy hangsúlyt fektetnek az emberközpontú WELL Building (WELL) szempontok és a zöld környezet kialakítására. Az irodakomplexum a BREEAM fenntarthatósági elvárások szerint valósul meg. A metróhoz közel elhelyezkedő kisállatbarát épület közösségi közlekedéssel is könnyen és gyorsan megközelíthető. A kerékpárral érkezőket emelt számú biciklitárolóval, külön zuhanyzókkal és szekrényekkel várja a Corvin Innovation Campus, ahol kávézó és étterem is szolgálja majd az ott dolgozók és a vendégek kényelmét. 

„A nemzetközileg elismert Corvin Sétány sikertörténetének következő fejezetét jelenti a Corvin Innovation Campus irodaház megvalósítása. Az UniCredit Bankkal kötött megállapodás egy újabb elismerése annak az évtizedes munkának és szakértelemnek, aminek eredményeként a Futureal egy korábban elhanyagolt városrészt élesztett újjá Budapest szívében” – hangsúlyozta Balassa László, a Corvin Innovation Campus projektigazgatója.

A Futureal Stay Safe kezdeményezésének egyik szembetűnő eredményeként a Corvin Innovation Campus közös területei szinte teljesen érintésmentessé válnak. A látogatókat kártyaérzékelős automata ajtók és lámpakapcsolók, valamint a biztonságos távolságot jelző jelzések fogadják. Az átlagosnál nagyobb belmagasságú liftek a beléptetés alapján gombnyomás nélkül viszik fel a dolgozókat és vendégeiket a megfelelő emeletre, a mosdókat pedig ugyancsak érintésmentes öblítéssel, kézmosóval és szappanadagolóval szerelik fel. 

A Corvin Innovation Campus főbejáratánál valósítja meg a Futureal egy 900 négyzetméteres emlékparkot, amit az egykor a Tömő utcában született, kétszeres Kossuth-díjas, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészről, egyben a Nemzet Színészéről, Psota Irénről neveznek el. A parkot fákkal, trópusi faanyagból készült ülőhelyekkel, közösségi funkciókkal is megtöltik. 

Tovább az eredeti cikkre: Közel 80 millió eurós hitelmegállapodást kötött a Futureal és az Unicredit Bank

Vélemény, hozzászólás?