A legjobbak között a Müpa kisfilmje

A legjobbak között a Müpa kisfilmje olvasható a mmonline.hu weboldalán.

A Müpa 2021-ben Ajándék című kisfilmjével hívta fel a figyelmet a…

A teljes cikk itt olvasható:
A legjobbak között a Müpa kisfilmje

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

A Müpa 2021-ben Ajándék című kisfilmjével hívta fel a figyelmet a kultúra közösségteremtő erejére és arra, hogy az együtt töltött pillanatoknál semmi sem lehet értékesebb. A Bergendy Péter által rendezett, Nagy Mari színművész és Várdai István csellóművész főszereplésével, nagyjátékfilmes eszközökkel készített, mintegy négy és fél perces alkotás most 564 pályamunka közül jutott a legjobb 15-be a tokiói Short Shorts Film Festival & Asia 2022 versenyében. A mezőnyben a Müpa mellett olyan márkák képviseltetik magukat, mint az Apple, a Heineken, a Burberry, az Axa vagy a P&G.

Az elmúlt években az ünnepek közeledtével a Müpa a kulisszák mögé kalauzolta a nézőit egy-egy megindító történettel, 2021-ben azonban az intézmény kivételes közönsége, közössége került a fókuszba nem csupán képletesen, de a szó szoros értelmében is. A nagyjátékfilmes eszközökkel készített, Ajándék című kisfilm különlegességét rendhagyó alapötlete, megható története és üzenete mellett az alkotók és szereplők személye adja. A főszerepet a Nemzeti Színház számos emlékezetes színpadi és filmszerepből ismert művésze, a Jászai Mari-díjas Nagy Mari alakítja, egy másik fontos szerepben pedig a Müpa karácsonyi kisfilmjeinek történetében először egy igazi klasszikus zenei világsztárt üdvözölhetett a közönség Várdai István csellóművész személyében, aki egyébként az intézmény 2020/21-es évadának kiemelt művésze volt. Az összetartó lakóközösség, a zenerajongó néni, a rejtélyes szomszéd és a melegszívű kislány történetét feldolgozó fikciós rövidfilmben egyedülálló módon a Müpa valódi nézői is kiemelt szerepet kaptak, hiszen az alkotásban látható közönség az intézmény hosszú évek óta nagy sikerrel működő hűségprogramjának tagjaiból áll, akik közül több százan vállalták a részvételt a forgatáson, bizonyítva ezzel a kultúra igazi közösségteremtő erejét.

A kisfilm – amellyel a Müpa az egész éves töretlen figyelemért és szeretetért az elmúlt másfél évtized során összetartó közösséggé kovácsolódott közönségének mondott köszönetet – most bejutott a legjobb reklámcélú rövidfilmeket is díjazó rangos tokiói verseny, a Short Shorts Film Festival & Asia 2022 legjobb 15 alkotása közé. A fődíjért tehát olyan művekkel van versenyben, mint az Apple karácsonyi, a Heineken Lockdown Love Story című vagy a Burberry A New Awakening című kampányfilmjei.

A A legjobbak között a Müpa kisfilmje bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: A legjobbak között a Müpa kisfilmje

Vélemény, hozzászólás?