Bezárt Las Vegas egyik ikonikus kaszinója, a lebontásra ítélt Tropicana

Bezárt Las Vegas egyik ikonikus kaszinója, a lebontásra ítélt Tropicana olvasható a azutazo.hu weboldalán.

Bezárta kapuit kedden Las Vegas egyik legrégebbi, kaszinóval egybeépült hotelje, a…

A teljes cikk itt olvasható:
Bezárt Las Vegas egyik ikonikus kaszinója, a lebontásra ítélt Tropicana

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

Bezárta kapuit kedden Las Vegas egyik legrégebbi, kaszinóval egybeépült hotelje, a lebontásra ítélt Tropicana, amelyet számos filmből is ismerhet a közönség.

A luxus szórakoztató-, vendéglátó-, szerencsejáték- és szállodakomplexum 67 évvel megnyitása után zárta be kapuit. A Tropicanát 1957. április 4-én adták át 300 szobával. Az Y-alaprajzú épületegyüttest kétszer bővítették, először 1979-ben a Tiffany-toronnyal, amelyben 600 szoba volt, majd 1986-ban a Paradise-toronnyal és újabb 800 szobával.

Fotó: Wikipédia

Az ikonikus kaszinó jól ismert látványossága volt a több mint 4000 négyzetméteres kaszinótér egy részén látható 400 négyzetméteres színezett üvegmennyezet. A létesítményhez koncertterem, több étterem, kiállítótér, valamint bevásárlóközpont is kapcsolódott.

A Tropicana számos jól ismert mozifilmben szerepelt az elmúlt évtizedekben, többek között az Elvis Presley főszereplésével forgatott Viva Las Vegas-ban, A Keresztapában és a Gyémántok az örökkévalóságnak című James Bond-filmben, de több sorozatban is feltűnt, köztük a Charlie angyalaiban.

A luxuskaszinó és hotel bontását a tervek szerint októberben kezdik, helyére pedig Las Vegas új baseball-stadionja épül fel másfél milliárd dolláros tervezett költségvetésből.

Tovább az eredeti cikkre: Bezárt Las Vegas egyik ikonikus kaszinója, a lebontásra ítélt Tropicana

Vélemény, hozzászólás?