Világbajnok mézbor készül a Nagyszombat melletti Dolná Krupában

Világbajnok mézbor készül a Nagyszombat melletti Dolná Krupában olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A szlovákiai Dolná Krupában lévő Mead farm sikerrel szerepelt a rangos…

A teljes cikk itt olvasható:
Világbajnok mézbor készül a Nagyszombat melletti Dolná Krupában

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A szlovákiai Dolná Krupában lévő Mead farm sikerrel szerepelt a rangos Apimondia méhészeti versenyen Santiago de Chilében: megnyerte a világ legjobb mézborának járó díjat.

A szlovák mézborgyártó Apimed nyerte el a 2023-as év legjobb mézbor termelője címet, olyan méhészeti nagyhatalmakkal versenyezve, mint az USA, Kína vagy Argentína. A “világ legjobbja” címet a Barrique mézük kapta.

“Óriási sikert ért el aranyló színű, konyak aromájú, testes, lédús Barrique mézborunk, amelynek utóízében vanília és csokoládé jelenik meg” – mondta Peter Kudláč, az Apimed mézbor és méhészet tulajdonosa.

Nem ez az első nagy elismerése az Apimed Meadnek. A Barrique 2015-ben Dél-Koreában is elnyerte a világ legjobb mézbora címét.

A családi cég 1998 óta termel mézet és mézbort Dolná Krupá-ban, ahol a látogatók megismerhetik a hely történetét, jelentőségét, a méztermelést és a mézborokat. A létesítményhez tartozik a M.H. Choteková Rosarium, ahol 2500 ültetett rózsa és hatalmasa park, klasszicista udvarház várja a látogatókat.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét a nagyszombati térség mézborát választották a világ legjobbjának. A Dolná Krupá faluba látogatók közvetlenül a méhészet mellett kóstolhatják meg, ugyanakkor pihenhetnek és nemcsak a rózsák szépségét, hanem a kastélyt és a történelmi parkot is élvezhetik” – teszi hozzá Alexander Prostinák, a Nagyszombati Regionális Turisztikai Szervezet igazgatója.

Tovább az eredeti cikkre: Világbajnok mézbor készül a Nagyszombat melletti Dolná Krupában

Vélemény, hozzászólás?