Teltházat várnak a 100 nap múlva rajtoló karate vb-n

Teltházat várnak a 100 nap múlva rajtoló karate vb-n olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Minden idők legnagyobb karate világbajnokságára számítanak október 24. és 29. között…

A teljes cikk itt olvasható:
Teltházat várnak a 100 nap múlva rajtoló karate vb-n

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Minden idők legnagyobb karate világbajnokságára számítanak október 24. és 29. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő eseményen. A 100 nap múlva kezdődő hazai rendezésű világversenyen – amelyre a jegyértékesítés már elkezdődött – a Magyar Karate Szakszövetség teltházra számít.

Részvételi rekordokat hozhat a magyarországi rendezvény, hiszen a tokiói olimpián bemutatkozott sportág történetében a budapesti lesz az utolsó „nagy” világbajnokság. 2023-ban ugyanis még szabadon nevezhetnek be a Karate Világszövetség, a WKF 200 tagországából kategóriánként egy versenyzőt a vb-re. 2024-től ugyanakkor különválasztják az egyéni és a csapat világbajnokságot, és a részvételt kvalifikációs sorozaton keresztül kell majd kiharcolni.

Emiatt, valamint azért is, mert a magyarok az általános vélekedések szerint nagyszerű Európa-bajnokságokat rendeztek az elmúlt évtizedben kétszer is – 2013-ban felnőtt, 2020-ban pedig korosztályos Eb-nek voltunk házigazdái –, várhatóan nem kevesebb, mint 120-150 országból érkeznek majd karatésok a világbajnokságra.

„Egyelőre csak az előzetes szállásfoglalásokat látjuk, de úgy számolunk, hogy 1200 és 1800 közötti versenyzői létszámot kell majd vendégül látnunk. Rajtuk kívül további, körülbelül 1000 fővel, versenybírókkal, edzőkkel és egyéb, a csapatokat kísérő hivatalos személlyel kell kalkulálnunk. Tehát csak a karatésok hatalmas tömeget alkotnak majd” – vélekedett Falusi Márton, MKSZ alelnök.

A világbajnokságot az MKSZ a WKF-fel és a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel karöltve bonyolítja le. A karate szövetség részéről a rendezés elsőszámú felelőseként tevékenykedő Falusi Márton azt is elmondta, hogy a keddtől vasárnapig tartó vb két utolsó, döntős napján teltházra számít.

„A selejtezők négy napja alatt erős magyar szurkolói jelenlétre számítunk. A hazai karatésokból az MKSZ szurkolótábort szervez, amelynek a stadion egyik oldalát már le is foglaltuk. Szerencsére ebben hagyományosan jók vagyunk, a drukkereink remek hangulatot tudnak varázsolni a stadionba, ami a magyar versenyzőket remélhetőleg minél jobb eredményekhez segíti. A döntők során pedig teltházban bizakodunk, amit arra alapozunk, hogy a felnőtt és a korosztályos Eb-n is a finálékra megteltek a széksorok” – mondta Falusi Márton.

A főszervező arról is beszámolt, hogy az interneten már lehet jegyeket vásárolni a világbajnokságra. Már működik a vb hivatalos honlapja, a karatebudapest2023.hu, amelyről elérhető a jegyvásárlási felület. Keddtől péntekig 2900 forintért kaphatóak a napijegyek, míg szombaton és vasárnap 5900 és 14900 forint között lehet hozzájutni az ülőhelyekhez – kivéve az MKSZ tagjainak, akik szervezett formában és kedvezményes áron tekinthetik meg a versenyt.

Tovább az eredeti cikkre: Teltházat várnak a 100 nap múlva rajtoló karate vb-n

Vélemény, hozzászólás?