Spórolási műhelytitkok, avagy egy kis segítség a bevásárláshoz

Spórolási műhelytitkok, avagy egy kis segítség a bevásárláshoz olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Mindenki szeretne több tízezer forintot megspórolni a bevásárlásokon, de kevesen tudják,…

A teljes cikk itt olvasható:
Spórolási műhelytitkok, avagy egy kis segítség a bevásárláshoz

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

Mindenki szeretne több tízezer forintot megspórolni a bevásárlásokon, de kevesen tudják, hogyan kell ezt megtenni. Tanuljon meg okosan élelmiszert vásárolni, és ennek segítségével nem csak az ételpazarlással hagyhat fel, de havonta jelentő összeget is megtakaríthat. Íme néhány tipp, hogyan takaríthat meg pénzt a rendszeres bevásárlásokon.

  • Főzzön az akciós újságok kínálatából

A legtöbb élelmiszerbolt minden héten kedvezményes szórólapokat kínál. Ilyen a Tesco akciós újság, a Lidl katalógus és az Auchan újság is. A kiválasztott szortiment kedvezményeinek köszönhetően sok pénzt takaríthat meg. De hogyan lehet kordában tartani a bolti árengedményeket? Csak használja a Kaufino webhelyét. A Kaufino portál oldalán megtalálhatók az aktuális akciós újságok, köztük a Tesco akciós újságok lapozható változata, az Auchan akciós újságok lapozható változata, valamint a Lidl akciós újságok lapozható formátumban is. Így nem kell megvárnia, amíg a szórólap megérkezik a postaládájába. Az összes szórólapot mindig megtalálja egy helyen az interneten.

A bolti árengedmény az egyik legjobb megtakarítási mód. A megtakarítás általában az eredeti ár 10-40%-a, átlagosan 30% körüli. Ezért egy nagyobb vásárlás előtt érdemes átböngészni az egyes üzletek szórólapjait, mint a Tesco újság, Lidl katalógus, Auchan akciós újság kínálatát. Ezen üzletek szórólapjai mobiltelefonon keresztül, online is megtekinthetők lapozható változatban. Csak keressen rá a Kaufino weboldalán Lidl üzletre és máris lapozhatja a Lidl akciós újság lapozható változatát. Ugyanitt átböngészheti az Auchan akciós újság lapozható formátumát is, valamint a Tesco akciós újság lapozható változatát is. 

Szintén jó taktika a készletből főzni. Ne azt főzze, ami éppen eszébe jut, hanem nézze meg az akciókat, és válasszon receptet az alapján, amit kedvezményesen vásárolhat meg. Így, ha a Tesco akciós újságban a zöldség van akcióban, akkor főzzön zöldséglevest, ha pedig a Lidl katalógusában a kacsahús, akkor készítsen roppanós sült kacsacombot almás-hagymás burgonyával. A hozzávalókat megtalálja az Auchan akció keretein belül kiadott Auchan újságokban is.

  • Vásároljon olcsóbb boltokban

Egyes boltok olcsóbbak, mások drágábbak. Ha nagyobb vásárlásra megy, válassza az üzletláncok kínálatát. Rengeteg saját márkával rendelkeznek, melyek megvásárlása során jelentős a megtakarítás is.  Ezek gyakran a hagyományos “márkás” élelmiszerek alternatívájának utánzatai, jó minőségűek és sokkal olcsóbbak, mint a márkás társaik. Ha a Tesco áruházba készül bevásárlásra, előtt lapozza át a Tesco akciós újságokat és Tesco újságokat, melyekben rengeteg Tesco akciós saját márkás terméket találni kedvező áron.

Érdemes az akciós árcédulákat is figyelni a boltban. Például, ha csokoládét szeretne vásárolni az Auchanban, akkor nem kell ragaszkodni a kedvenc márkához, ha van másik csokoládé, amit szeret az Auchan akciós kínálatában, akkor azt vegye meg. Ha van tartósabb élelmiszer az Auchan újságokban vagy a Lidl katalógusokban, akkor készítsen ésszerű tartalékot belőle. Vannak azonban, akik egyáltalán nem nézik az árcédulákat. Egyszerűen megveszik azt, amire szükségük van. Ez azonban nagyon káros szokása a pénztárcának. Ha olcsóbb alternatívát választ, sok pénzt takaríthat meg. Ügyeljen a darab, liter, kilogrammonkénti árakra is. Az üzletek kötelesek kitenni, és ez nagyban megkönnyíti a döntést.

Forrás: dam.nmhmedia.sk

https://dam.nmhmedia.sk/image/f866a6ee-2cc3-4d22-b380-db25889c8f69_dam-urlmwr64b.jpg/960/540)

  • Étkezzen az évszaknak megfelelően

Megszoktuk, hogy egész évben mindenféle zöldséget-gyümölcsöt vásárolhatunk, majd panaszkodunk, hogy minden csupa kémia. Ha olyan zöldségeket és gyümölcsöket vásárol, amelyeknek éppen szezonja van, annak számos előnye létezik. Lényegesen olcsóbbak, ízletesebbek és egészségesebbek. Ráadásul a fél bolygón keresztüli szállítással nem terhelik a környezetet. Ne vásároljon télen paprikát, hanem részesítse előnyben a gyökérzöldségeket, amelyeket ősz végén takarítanak be. Például a cékla magas vitamin-, ásványianyag- és karotin-tartalmáról ismert, fontos rost-, folsav-, valamint C-, E- és K-vitamin forrás. Lapozza át a Lidl akciós újságokat, vagy akár a Tesco újságokat és válassza kínálatukból a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket.

A citrusfélék egész évben kaphatók, de egyes fajtáik télen jobbak, mert akkor érnek be. A narancs, a grapefruit és a mandarin C-vitamin, A-vitamin és rostraktárak. Javasolható a gránátalma fogyasztása is, melynek fő szezonja a késő ősz és a kora tél. Fontos forrása az antioxidánsoknak, a béta-karotinnak, a káliumnak és a C-vitaminnak. Keresse a citrusfélék kínálatát az Auchan akciós újságjaiban és a Lidl katalógusokban is. 

  • Törzsvásárlói kártyák

Szánjon rá egy percet, és csatlakozzon azon élelmiszerboltok hűségprogramjához, ahol gyakran vásárol. Használja a kártyát, akár műanyag változatát, akár a mobilalkalmazásba letöltöttet és gyűjtse a pontokat, vagy szerezzen érdekes kedvezményeket minden vásárlásnál. Így minimális erőfeszítéssel minden hónapban megspórolhat néhány eurót. Ezenkívül sok bank vagy hitelkártya-márka ma már szerződést kötött élelmiszerláncokkal, amelyek az adott kártyával történő fizetéskor azonnal visszaadják a vásárlás bizonyos százalékát, vagy pontokat adnak hozzá a virtuális számlájához, és később érdekes összeget térítenek vissza a számlájára.

Nem titok, hogy a családi költségvetés egyik legnagyobb tételét az étkezés és a hozzá kapcsolódó kiadások jelentik. Ha a hatékony vásárlás mesterévé szeretne válni, fogadja meg egyszerű tippjeinket, amelyek segítségével több ezer forintot spórolhat meg pénztárcájának.

Tovább az eredeti cikkre: Spórolási műhelytitkok, avagy egy kis segítség a bevásárláshoz

Vélemény, hozzászólás?