Az LG hamarosan piacra dobja a világ legnagyobb OLED televízióját 

Az LG hamarosan piacra dobja a világ legnagyobb OLED televízióját  olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

A legújabb kijelzőtechnológiákat alkalmazó nagyképernyős kijelzőkkel az LG megszilárdítja vezető pozícióját…

A teljes cikk itt olvasható:
Az LG hamarosan piacra dobja a világ legnagyobb OLED televízióját 

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • A legújabb kijelzőtechnológiákat alkalmazó nagyképernyős kijelzőkkel az LG megszilárdítja vezető pozícióját a prémium televíziók piacán

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy a világ legnagyobb OLED televíziója, a 97 hüvelykes G2 LG OLED evo Gallery Edition TV hamarosan több országban is megvásárolható lesz. A piaci bevezetés pontos menetét a vállalat a következő hetekben osztja meg.

A 97G2 lenyűgöző, 97 hüvelykes képernyője az önálló fénykibocsátásra képes OLED pixeltechnológiát kihasználva nagyszabású, magával ragadó élményt nyújt. Az LG 2022-es OLED tévékínálata immár — a vállalat legnagyobb képernyőméretű készülékével kiegészülve — 42, 48, 55, 65, 77, 83, 88 és 97 collos modelleket vonultat fel.

Az LG OLED immár kilenc éve vitathatatlanul a globális prémium tévépiac egyik vezető márkája, amit a világszerte több millió megvásárolt darab igazol. Az OLED televíziók önálló fénykibocsátásra képes képpontjai külön-külön szabályozhatók, így a tökéletes fekete mellett hihetetlenül élénk, valósághű színek kimagasló kontrasztaránnyal jelennek meg a képernyőkön. A külön háttérvilágítás nélkül működő OLED panel különleges, korábban soha nem látott formatervezésű, például hajlékony és feltekerhető modellek létrehozását is lehetővé teszi.

Az LG a 2022-es IFA kiállításon mutatja be a vadonatúj 97G2 modellt, amely az évről évre egyre több ultranagy képernyőméretű készülékből álló prémium OLED-tévéportfólió része. A vállalat az OLED sorozat mellett egyéb élvonalbeli kijelzőtechnológiákat is bemutat az IFA kiállításon, többek között a Micro LED és QNED tévécsaládok legújabb tagjait.

Egy friss piackutatási jelentés szerint az OLED televíziók idén az európai prémium tévépiac 55 százalékát, 2023-ra pedig 66 százalékát fogják lefedni. A jelentés előrejelzése szerint 2022-ben a 70 hüvelyk feletti tévékészülékek globálisan értékesített mennyisége eléri nagyságrendileg 14,9 millió darabot, jövőre pedig közel 17,1 millió eladott termékre lehet számítani. A nagy- és ultranagy képernyős OLED tévék egyre szélesedő portfóliójával az LG jó pozíciót szerez ahhoz, hogy Európában és globálisan továbbra is uralja a prémium televíziók piacát.

Az LG IFA kiállítási standjának egyik kiemelkedő darabja a 97 hüvelykes LG OLED evo Gallery Edition TV lesz, amely a vállalat OLED evo technológiáját, ötödik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzorát és fejlett képi algoritmusait használja a valósághű képek megjelenítéséhez és a valóban magával ragadó, moziszerű látvány létrehozásához. A 97 hüvelykes G2 sorozatú modell az LG falhoz simuló, elegáns képre emlékeztető Gallery dizájnjával érkezik, amely azonnal feldobja még a luxusminőségű otthoni mozitermeket is.

Az LG lenyűgöző 8K tévékínálata is bemutatkozik az IFA-n: a portfolió élén a 88 hüvelykes LG SIGNATURE OLED 8K (88Z2 modell) és a 86 hüvelykes QNED TV (86QNED99 modell) áll. Mindkét modell elképesztő képmérettel, a 8K (7680 x 4320) felbontás tűpontos képmegjelenítésével és az LG legújabb kijelzőtechnológiáival érkezik, amelyekkel bármilyen műfajú tartalom még élvezetesebbé válik. Több mint 33 millió, önálló fénykibocsátásra képes OLED pixelével a 88Z2 elképesztő részletgazdagságot kínál mély feketével, végtelen kontrasztaránnyal és valósághű színekkel, amelyek széles betekintési szög esetén is változatlanok maradnak. A 8K 86QNED99 pedig az LG Quantum Dot NanoCell és Precision Dimming technológiáit kapta meg, amelyekkel éles, élénk képmegjelenítést garantál 86 hüvelyken.

Szintén a berlini kiállításon lesz látható az LG hatalmas, 136 hüvelykes 4K Micro LED (3840 x 2160) kijelzője. Ez az innovatív szórakoztatóelektronikai megoldás látványos méretben nyújt első osztályú képminőséget, a mikrométeres méretű, önálló fénykibocsátásra képes pixeleket moduláris kialakítással párosítva.

A 2022-es IFA látogatói szeptember 2-6. között, a Messe Berlin 18-as csarnokában, az LG kiállítási standján tekinthetik meg az LG legújabb tévéit, köztük a világ első 97 hüvelykes OLED tévéjét.

A termékek elérhetősége régiónként eltérő lehet.

Tovább az eredeti cikkre: Az LG hamarosan piacra dobja a világ legnagyobb OLED televízióját 

Vélemény, hozzászólás?