Itt a negyedéves toplista, ezeket a hazai településeket keresték leginkább a turisták

Itt a negyedéves toplista, ezeket a hazai településeket keresték leginkább a turisták olvasható a azutazo.hu weboldalán.

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek…

A teljes cikk itt olvasható:
Itt a negyedéves toplista, ezeket a hazai településeket keresték leginkább a turisták

Ahogy a azutazo.hu beszámolt ma róla:

A Szallas.hu oldalán foglaló magyar vendégek 8 százalékkal több éjszakát töltöttek belföldi szálláshelyeken az idei elsÅ‘ negyedévben, mint egy évvel korábban, a foglalások száma pedig 6,4 százalékkal nÅ‘tt – közölte a szállásközvetítÅ‘ portál.

A Szallas.hu szerint az utazási kedv élénkülése elsősorban a hosszú hétvégékkel magyarázható, mert a március 15-i hétvége háromnapos volt és a húsvét is erre az időszakra esett, míg tavaly nem volt hosszú hétvége az első negyedévben.

A portál által közvetített bruttó szobaár-bevétel több mint 13,5 százalékkal nőtt. Érezhető a SZÉP-kártya turizmusélénkítő hatása is, eddig idén az online kifizetések csaknem 27 százalékát fizették a kártyával. Egy éjszaka átlagára a bruttó szobaárbevétel és a vendégéjszakák száma alapján 14 070 forint volt az első negyedévben, hotelben ez 21 ezer, apartmanban 8970, vendégházban 9755, panzióban pedig 11 225 forintot jelentett.

Az egy fÅ‘re esÅ‘ éjszakánkénti átlagár mintegy 5 százalékkal nÅ‘tt az elÅ‘zÅ‘ év azonos idÅ‘szakához képest. Ez igazolja a Szallas.hu szakértÅ‘inek korábbi megállapítását, hogy voltak szállásadók, akik tudtak még az idén áremelést érvényesíteni, de az elÅ‘zÅ‘ évek drasztikusabb emeléséhez képest jellemzÅ‘en kisebb léptékűt – jelezte közleményében a portál.

Az átlagos foglalási hossz 1,9 éjszaka volt az első negyedévben. Januárban és februárban 1 éjszakára foglaltak többen, márciusban már a két éjszaka vezetett a hosszú hétvégék miatt.

A vendégek 39 százaléka hotelt, negyedük apartmant, 17 százalékuk vendégházat, 15 százalékuk panziót és 4 százalékuk egyéb szállástípust választott. Az utazások 37 százaléka wellness célú volt az első negyedévben. A foglalások csaknem kétharmada két személyre, 13 százaléka 1 személyre, 11 százaléka 3 személyre, minden tizedik pedig négy személyre szólt.

A foglalási szám alapján Budapest, Eger és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget januártól márciusig, ezt Gyula, Miskolc, Szeged, Hévíz, Debrecen, Hajdúszoboszló és Siófok követte. (MTI)

Tovább az eredeti cikkre: Itt a negyedéves toplista, ezeket a hazai településeket keresték leginkább a turisták

Vélemény, hozzászólás?