Érdi Mária Európa-bajnok

Érdi Mária Európa-bajnok olvasható a bdpst24.hu weboldalán.

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar vitorlássport ikonja. Érdi Mária Európa-bajnoki címet…

A teljes cikk itt olvasható:
Érdi Mária Európa-bajnok

Ahogy a bdpst24.hu beszámolt ma róla:

  • Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar vitorlássport ikonja. Érdi Mária Európa-bajnoki címet szerzett.

Fantasztikus magyar győzelem! Érdi Mária aranyérmes lett az athéni vitorlázó ILCA Európa-bajnokságon. A nehéz körülményeket hozó és kiszámíthatatlan kontinensbajnokságon az Év Női Sportolójának megválasztott klasszis az élről kezdte az éremfutamot, és győzni tudott.

„Életem egyik legnehezebb versenye volt. Gyenge szél és sok-sok kiszámíthatatlanság, amit kaptam ettől az Eb-től, de sikerült az egész mezőnyből a legjobban alkalmazkodni mindezekhez. Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy a tavalyi világbajnoki arany, és Eb-bronz mellé most egy Európa-bajnoki cím is társul. Edzőmmel jó taktikát raktunk össze, és ez eredményesnek bizonyult. Nem volt egyszerű, mert az éremfutam előtt nagyon sűrű volt a mezőny a dobogós helyek tekintetében.” – értékelt Eb-győzelme után Érdi Mária, aki a Szerencsejáték Zrt. támogatásával készült fel az Európa-bajnokságra.

„Már a kontinensbajnokság előtt tudtam, hogy itt az győzhet, aki a legkevesebb hibát követi el, és jó döntéseket hoz. Próbáltam ezt a két dolgot minden futam előtt és alatt szem előtt tartani” – tette hozzá.

Az MVM SE világ- és immár Európa-bajnoka idén a harmadik olimpiáján ül hajóba Párizsban. 

Tovább az eredeti cikkre: Érdi Mária Európa-bajnok

Vélemény, hozzászólás?