Választás: van még egy házi feladata a sajtónak

Választás: van még egy házi feladata a sajtónak olvasható a mmonline.hu weboldalán.

Legalábbis annak a részének, amely vállalta, hogy közzétesz politikai hirdetéseket a…

A teljes cikk itt olvasható:
Választás: van még egy házi feladata a sajtónak

Ahogy a mmonline.hu beszámolt ma róla:

Legalábbis annak a részének, amely vállalta, hogy közzétesz politikai hirdetéseket a kampányban, az Állami Számvevőszék ugyanis április 19-éig fogadja a sajtótermékek tájékoztatóit az országgyűlési választást és népszavazást megelőző kampányidőszakban közzétett politikai hirdetések adatairól.

A választási eljárásról szóló törvény szerint mindazon sajtótermékeknek, amelyek a választást, illetve népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé, a voksolást követő 15 napon belül tájékoztatniuk kell az Állami Számvevőszéket a közzétett politikai hirdetésekről – idézi az MTI az ÁSZ közleményét. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy az adott sajtótermék az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tette közzé.

Az országgyűlési választás előtti kampányidőszakra vonatkozó tájékoztatást elektronikus úton a valasztas@asz.hu címen, postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig hivatali időben a Budapest, V. kerület, Apáczai Csere János utca 10. címen fogadják. A népszavazás tekintetében a tájékoztatások ugyanezen a postai címen, illetve személyesen juttathatók el az ÁSZ-hoz, elektronikus úton pedig a nepszavazas@asz.hu e-mail-címen.

Az ÁSZ azt kérte, ha papíron küldik meg a tájékoztatót, a sajtótermékek a dokumentumon egyértelműen jelöljék meg, hogy a 2022-es választásokra vagy a népszavazásra vonatkozik-e. A törvény szerint a kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amely az adott választás kitűzését követő öt munkanapon belül hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak megküldte.

A Választás: van még egy házi feladata a sajtónak bejegyzés először MMOnline-én jelent meg.

Tovább az eredeti cikkre: Választás: van még egy házi feladata a sajtónak

Vélemény, hozzászólás?